Gemeente Leeuwarden


Herinrichting Oldehoofsterkerkhof

Bron: Gemeente Leeuwarden (11-01-2007) Bovengronds parkeren op het Oldehoofsterkerkhof was jarenlang mogelijk. Zelfs tijdens de bouw van de ondergrondse parkeergarage kon er geparkeerd worden. Eind november is de parkeergarage in gebruik genomen. De afgelopen maand waren ook de bovengrondse parkeerplaatsen nog beschikbaar. Vanaf 2 januari zijn de bovengrondse parkeerplaatsen komen te vervallen. Vanaf dat moment werd er namelijk gestart met de herinrichting van het plein.
Bovengronds, op het zogenaamde `maaiveld', blijven circa 12 parkeerplaatsen bestaan voor bezoekers van het Postkantoor en het Stadskantoor. Deze parkeerplaatsen zijn voor `kortparkeerders'. De maximale parkeerduur hier is 30 minuten.

Het Oldehoofsterkerkhof wordt een multifunctioneel plein voor diverse activiteiten. Er komt een fontein in de vorm van de voormalige Sint Vituskerk. In de bestrating worden 24 granieten platen met daarop afbeeldingen - die betrekking hebben op de historie van Leeuwarden - geplaatst. De combinatie van historische bestrating met moderne verlichting en straatmeubilair en verschillende hoge en lage bomen, schept een prettige verblijfsfeer.