Productschap Diervoeder

12/01/2007

Databank Ladingen Wegtransport en ladingenlijst GMP Bijlage 14

Bestemd voor: Diervoeder- en transportbedrijven en Certificatie-Instellingen

Vanaf 1 januari 2007 gelden de ladingscategorie-indelingen voor GMP wegtransport zoals weergegeven in de Databank Ladingen Wegtransport. Vanuit de databank kan een papieren ladingenlijst worden afgedrukt. Dit PDF document is een verkorte versie van de informatie uit de databank. Vanaf 1 januari zijn bovendien alle voedermiddelen uit de Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen (DRV) met de specifieke benaming opgenomen in de Databank Ladingen Wegtransport. Dit maakt het mogelijk om op specifieke naam van een voedermiddel de bijbehorende ladingscategorie te zoeken.

Vanaf 1 januari 2007 gelden de ladingscategorie-indelingen voor GMP wegtransport zoals weergegeven in de Databank Ladingen Wegtransport. Vanuit de databank kan een papieren ladingenlijst worden afgedrukt. Dit PDF document is een verkorte versie van de informatie uit de databank. Omdat het technisch niet mogelijk is alle informatie uit de Databank Ladingen Wegtransport af te drukken in het PDF document (bijvoorbeeld omschrijving, merknamen, aanvullende voorwaarden, etc.), gelden voor GMP B4.1 wegtransport de ladingscategorie-indelingen zoals opgenomen in de digitale databank. Dit staat vermeld in Bijlage 14.

In Bijlage 14 Minimumvoorwaarden wegtransport zijn conform het nieuwsbericht van 22-12-2007 wijzigingen doorgevoerd in de Databank Ladingen Wegtransport . Met het omzetten van de papieren ladingenlijst uit Bijlage 14 naar de Databank Ladingen Wegtransport was enige informatie per abuis vervallen. Zo is converterkalk ingedeeld in LR3 (in plaats van de vermelding LR1 in het nieuwsbericht). Dit is inmiddels gecorrigeerd. Door bovengenoemde wijzigingen is een nieuwe versie van de ladingenlijst beschikbaar, met versiedatum 02-01-2007 (=Appendix B van Bijlage 14).

Koppeling voedermiddelen uit DRV aan Databank Ladingen Wegtransport Alle voedermiddelen uit de Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen (DRV) zijn met de specifieke benaming opgenomen in de Databank Ladingen Wegtransport. Dit maakt het mogelijk om op specifieke naam van een voedermiddel de bijbehorende ladingscategorie te zoeken. Via deze zoekfunctie volgt de indeling van de betreffende groep voedermiddelen. Bijvoorbeeld: zoeken op "tarwe" geeft de ladingsindeling voedermiddelen van plantaardige oorsprong, zoeken op "melkpoeder" geeft de ladingsindeling voedermiddelen van dierlijke oorsprong en zoeken op "krijt" geeft de ladingsindeling voedermiddelen van minerale oorsprong.

De voedermiddelen zijn ingedeeld onder de volgende drie nummers:
- nr. 40221 Voedermiddelen van plantaardige oorsprong (LR4);
- nr. 40274 Voedermiddelen van minerale oorsprong (LR4);
- nr. 20041 Voedermiddelen van dierlijke oorsprong (LR2).

De wijzigingen in GMP Bijlage 14 zijn direct van toepassing en bindend.