Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Hilversummer van rugtas bestolen

Hilversum, 12-01-2007 o Op donderdag 11 januari rond 23.50 is een 35-jarige Hilversummer met geweld van zijn rugtas beroofd.

De man fietste over de Simon Stevinweg. Toen hij de Johannes Geradtsweg wilde oversteken, stopte naast hem een bromfiets met daarop twee personen. De passagier op de bromfiets begon aan de tas van de Hilversummer te trekken die hij aan zijn fiets had hangen.

De Hilversummer verdedigde zich, maar kon niet voorkomen dat de twee mannen er met zijn tas vandoor gingen. In de tas zaten onder andere een mobiele telefoon en waardepapieren. De Hilversummer kwam bij het duwen en trekken met fiets en al te val. De bromfietser en zijn passagier vluchtten weg in de richting van de Lieven de Keylaan.

Signalementen; bestuurder: blanke man, tussen de 16 en 21 jaar oud met een tenger postuur. Hij droeg een donkere jas. Passagier: man met een donkere huidskleur, tussen de 16 en 21 jaar oud met een normaal postuur en bol gezicht. Hij droeg een witte jas. De mannen reden op een donkergekleurde bromfiets.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de diefstal of personen die meer weten van dit voorval. Zij kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900 88 44.