Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Doetinchem - overval Lidl in Opsporing Verzocht |

De overval op personeel van de Lidl in Doetinchem waarbij op vrijdagochtend 24 november van het vorige jaar een geldbedrag werd buitgemaakt, komt komende dinsdag in het programma Opsporing Verzocht. Er worden beelden van de beveiligingscamera getoond en de politie komt met enkele specifieke vragen.

Een cameraploeg van de AVRO was vrijdagochtend (12/1) rond de Lidl aan de Doctor Huber Noodtstraat in alle vroegte bezig met het maken van opnames voor de reconstructie van de overval die daar op vrijdagochtend 24 november 2006 plaats vond.

Dit keer waren er figuranten van het Team Handhaving Wijkwacht van de gemeente Doetinchem die de rol van overvallers voor hun rekening namen, terwijl politiemensen als slachtoffers optraden.

De daadwerkelijke overval werd die bewuste vrijdag rond 06.15 uur bij de politie gemeld door één van de medewerkers van de supermarkt. Deze had zich weten te bevrijden nadat zij kort tevoren waren overvallen door twee met bivakmutsen vermomde mannen.

De overvallers waren rond 06.00 uur met het nodige geweld de supermarkt aan de kant van de Doctor Bardetplaats binnen gedrongen en hadden de drie aanwezige personeelsleden gekneveld.

De overvallers bedreigden de personeelsleden met een vuurwapen en zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Na de melding heeft de politie de omgeving van de supermarkt afgezet en is een uitgebreid onderzoek gestart.

De winkel is enige tijd gesloten geweest voor de werkzaamheden van de technische recherche. Het personeel is door de eigen afdeling slachtofferzorg opgevangen en is door de politie verhoord over het gebeurde.

Tijdens het politieonderzoek rees het vermoeden dat er naast de twee overvallers nog een derde persoon bij de overval betrokken was. Deze heeft waarschijnlijk op de uitkijk gestaan.

Duidelijk is geworden dat de overvallers na hun daad via het steegje tussen de Lidl en muziekhuis Vrieze langs de markthal zijn gevlucht. Vervolgens zijn zij er vermoedelijk in twee auto's vandoor gegaan. Zoals het nu lijkt zijn zij via de Holterweg weggereden.

In het programma van OPSPORING VERZOCHT worden signalementen van de verdachten vrijgegeven en worden er beelden van de beveiligingscamera ten tijde van de overval getoond.

Ook worden er nog twee getuigen gezocht die op de bewuste ochtend op de Doctor Huber Noodtstraat hebben gereden. Het gaat om een bestuurder van een vrachtwagen en een bestuurder van een kleine lichtkleurige auto.

Deze bestuurder maar ook andere mensen die meer over de overval kunnen melden, kunnen contact opnemen met de politie Doetinchem via 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.