Politie Gelderland-Midden

Dronken Zettenaar aangehouden na diefstal wielen
Publicatiedatum: 12-1-2007 13:53:40

Arnhem/Zetten - De politie in Zetten heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 31-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens diefstal en het rijden onder invloed. De man was rond twee uur s nachts op het Salvatorplein in Arnhem aangetroffen door een wegenwachter nadat hij beide banden kennelijk lek had gereden. Daarbij had de wegenwachter gezien dat de man een wiel wegnam van een in de buurt geparkeerde aanhanger. De wegenwachter waarschuwde de politie. In de tussentijd had de Zettenaar kans gezien er vandoor te gaan. Aan de hand van het door de getuige opgenomen kenteken stelde de politie een onderzoek in in de woonplaats van de automobilist. Daar werd de man rijdend aangetroffen. Bij aanspreken bleek de man ook nog onder invloed van alcohol. Na ademonderzoek werd een promillage vastgesteld van 1,93 (ruim drieënhalf keer de toegestane hoeveelheid). Het rijbewijs van de Zettenaar is daarom ingevorderd. De man heeft bekend onder invloed van alcohol op een middengeleider te zijn gebotst en daarbij twee banden lek te hebben lek gereden. Ook gaf hij toe een band van een aanhanger en een geparkeerde auto te hebben afgehaald om zijn weg te kunnen vervolgen. Door de eigenaars is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel gewond door omgewaaide hekken

Publicatiedatum: 12-1-2007 13:52:51

Arnhem - Op de Malburgseveerweg in Arnhem zijn donderdagavond een negentienjarige Arnhemmer en zijn even oude vriendin uit Huissen gewond geraakt door omgewaaide hekken rondom een bouwplaats. De Arnhemmer reed rond half zes in de duisternis op zijn bromfiets over de Malburgseveerweg met de Huissense achterop en botste tegen de hekken, die kennelijk door de harde wind omver waren geblazen en op de weg terecht waren gekomen. Als gevolg van de aanrijding liepen beide verwondingen op: de Arnhemmer bleek een open wond aan zijn been te hebben. Zijn vriendin kampte met klachten aan haar hand, heup en knie. Beiden zijn voor behandeling en controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Snorfietser belandt in ziekenhuis na verkeersongeval
Publicatiedatum: 12-1-2007 13:52:00

Arnhem - Een 49-jarige snorfietser uit Arnhem is donderdagavond in het ziekenhuis beland nadat hij op de kruising van de Groningensingel en de Frieslandsingel betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. De man is met armletsel opgenomen in het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde omstreeks zes uur toen een 54-jarige automobiliste vanaf de Frieslandsingel de kruising was opgereden. Daarbij zou ze geen voorrang hebben verleend aan de snorfietser, die over de Groningensingel reed. De vrouw was bij het ongeval met de schrik vrij gekomen. Door de politie was bij geen van de bestuurders drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken automobilist aangehouden na botsing

Publicatiedatum: 12-1-2007 13:51:15

Arnhem - Een 43-jarige automobilist uit Wageningen is donderdagmiddag in Arnhem door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man bleek in beschonken toestand achterop de auto van een 51-jarige vrouw uit Arnhem te zijn gebotst. De vrouw stond op dat moment stil voor de verkeerslichten op de Schelmseweg, ter hoogte van de kruising met de Bakenbergseweg. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Gewaarschuwde agenten roken echter alcohol bij de Wageninger en namen hem mee naar het politiebureau. Van de Wageninger is bloed afgenomen voor een bloedproef. In afwachting van het resultaat daarvan is het rijbewijs van de man ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doorrijden na aanrijding,geen rijbewijs en negeren stopteken
Publicatiedatum: 12-1-2007 13:50:34

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige vrouw uit die stad aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding, het negeren van een door de politie gegeven stopteken en het rijden zonder rijbewijs. De vrouw bleek bovendien onder invloed van alcohol te hebben gereden. Omstreeks half twaalf botste de vrouw op de Slochterenweg ter hoogte van de kruising met de Groningensingel op een andere auto. Na de aanrijding reed de vrouw door. De aangereden bestuurder, een 53-jarige Huissenaar, meldde zich met het kenteken van de doorgereden auto bij de politie. Intussen zagen agenten de bewuste auto even later rijden over de Koppelstraat en gaven de bestuurster een stopteken. De vrouw reed achter door. Haar auto werd even later op de Olingstraat aangetroffen. De Arnhemse zelf bleek thuis op een ander adres te zijn en werd daar aangetroffen. Bij de Arnhemse werd een alcoholpromillage gemeten van 1,22 (ruim twee keer de norm). Na verhoor is ze vrijgelaten. De vrouw had alle aantijgingen bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie winkeldieven tegen de lamp gelopen

Publicatiedatum: 12-1-2007 13:49:30

Arnhem - Drie verdachten van winkeldiefstal zijn donderdag in Arnhem tegen de lamp gelopen en door de politie opgepakt. Het gaat om een 32-jarige vrouw en twee mannen van 30 en 39 jaar, allen afkomstig uit Arnhem. De vrouw werd rond half acht door winkelbeveiligers betrapt in een zaak aan de Rijnstraat. Volgens de beveiliger zou de Arnhemse voor ruim 140 euro aan kleding en textiel hebben gestolen. De vrouw is later met een dagvaarding naar huis gestuurd. De 30-jarige Arnhemmer is in verzekering gesteld nadat hij rond kwart voor negen werd betrapt op diefstal van een pak pannenkoeken bij een warenhuis aan de Rijnstraat. De man wordt aangemerkt als veelpleger. Op de Roggestraat werd de 39-jarige man aangehouden. Hij bekende diverse levensmiddelen te hebben gestolen en kreeg later eveneens een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser binnen vijf minuten twee keer bekeurd
Publicatiedatum: 12-1-2007 13:48:39

Velp - Een motoragent van de Velpse politie heeft donderdag een bromfietser binnen vijf minuten tot twee keer toe voor hetzelfde feit bekeurd. De bromfietser, een zeventienjarige Rhedenaar, reed rond het middaguur over de Arnhemsestraatweg met een hogere snelheid dan was toegestaan. De motoragent die de Rhedenaar daarbij betrapte constateerde bovendien dat de bromfietser geen bromfietscertificaat had. Nadat de man voor beide feiten een bekeuring had gekregen trof de motoragent vijf minuten later de Rhedenaar wederom rijdend aan, dit keer op de Velperweg in Arnhem. Dat leverde de Rhedenaar wederom een bekeuring op. De jongen moet nu totaal 166 euro aan boetes betalen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---