12.01.2007 / 14:52 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bookit

Bookit

Kasteelhotels, stadshotels en familiehotels zijn steeds meer in trek, wat blijkt uit de groeicijfers voor Hotelletje.nl, de zustersite van Weekendjeweg.nl. 'Mensen kiezen steeds vaker voor een klein en knus hotel.' zegt Ed Trentelman, Head of Public Relations.

'Kan ik bij u een leuk, klein hotelletje boeken?', is een veelgestelde vraag aan onze call centre medewerkers. Volgens Trentelman laat de consument bij zijn keuze kenmerken als klein, knus, speciaal en anders-dan-anders een rol spelen. Beleving, sfeer en service zijn daarbij ook belangrijk. 'Deze variaties bieden we aan op Hotelletje.nl. Verder zien we dat de consument zijn verblijf graag compleet maakt met een arrangement, zoals een diner- of Vip-arrangement. Meer dan 10% boekt gelijk een arrangement bij de hotelovernachting'.

Volop aanbod
Ruim een jaar na de lancering in 2005 trekt de website meer dan 60.000 bezoekers per week. Ook het aanbod is gegroeid, er worden nu meer dan 600 hotelletjes in voornamelijk Nederland, België en Luxemburg aangeboden. Door dit succes en de toenemende vraag, zal Hotelletje.nl haar assortiment snel verder uitbreiden. Trentelman: 'Bed & Breakfast hotels en alle andere variaties van goedkoop tot super-de-luxe kleinschalige hotels willen we aanbieden. Voor hoteliers blijkt de site een welkom internetplatform te zijn met een krachtig promotiekanaal met een klantenbestand van meer dan 1,4 miljoen relaties.'

Over Hotelletje.nl
Hotelletje.nl biedt hotels met niet meer dan 35 kamers aan. Samen met Weekendjeweg.nl, Nachtjeweg.nl, BungalowS.nl en Citytripper.nl is het onderdeel van Bookit. Bookit is al ruim 15 jaar de reserveringsspecialist voor hotel- en bungalowarrangementen en is in Nederland marktleider in korte tussendoor vakanties.