Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 12-01-2007

TILBURG, 12 januari 2007

Politie houdt 7 personen aan in uitgaansgebied

TILBURG De politie heeft afgelopen nacht 7 aanhoudingen verricht in het horecagebied in het centrum van Tilburg. Agenten die belast waren met de horecadienst spreken van een grimmig eind van de nacht. De verrichte aanhoudingen waren voornamelijk geweld gerelateerd.

Vanmorgen om 02.30 uur hebben agenten op de Paleisring twee Tilburgers van 18 en 24 jaar aangehouden terzake openlijke geweldpleging. Het tweetal was betrokken bij een vechtpartij op de Heuvelring. Tijdens de vechtpartij sloegen de verdachten twee 22 jarige mannen uit loon op Zand en Berkel Enschot in het gezicht. Een derde slachtoffer, een even oude man uit Loon op Zand trachtte de gemoederen te sussen. Ook hij werd mishandeld door het tweetal.

Na een ingesteld onderzoek troffen de agenten de verdachten op de Paleisring aan waarna ze werden aangehouden.

Op het Piusplein hebben agenten vanmorgen een 17 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. De man had voor een eetgelegenheid een 22 jarige man uit Oirschot in het gezicht geslagen.

Om 04.00 uur hebben agenten op de Blaakweg een 31 jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden voor het rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval. De man was in een parkeergarage op de Paleisring betrokken bij een verkeersongeval. Zijn auto was in aanrijding gekomen met een geparkeerd staande auto. Na het ongeval reed de Eindhovenaar weg, zonder zijn identiteit achter te laten. Ook op de Blaakweg was de automobilist in aanrijding gekomen met wegmeubilair, zoals een lantaarnpaal en een bord. Ten gevolge van de klap van de aanrijding kwam de auto op zn kop tot stilstand. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man 685 ug/l, zijnde 1,56 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder mocht zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Op de Heuvel hebben agenten vanmorgen een 18 jarige Tilburger aangehouden voor belediging. De Tilburger was het er niet mee eens dat agenten hem vorderden te vertrekken, nadat de politie bemiddelend had opgetreden tijdens een opstootje. De Tilburger pleegde na zijn aanhouding verzet.

Zijn 20 jarige vriend was het niet eens met het feit dat zijn maat aangehouden werd. Dit uitte hij door een harde klap op het raam van een politiebus te geven. Hierop hebben de agenten hem op de Heuvel aangehouden voor baldadigheid.

Vanmorgen tegen 04.30 uur hebben agenten een 24 jarige inwoner uit Udenhout aangehouden voor mishandeling. De man sloeg zonder enige aanleiding op de Korte Heuvel een 25 jarige Tilburger, in het voorbij fietsen, tegen het gezicht. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val.Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt automobilist aan voor rijden onder invloed

TILBURG De politie heeft vanmorgen, tegen 03.00 uur, op de Bredaseweg een 25 jarige automobilist uit Tilburg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek op het bureau drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Onderzoek wees uit dat hij 700 ug/l, zijnde 1,6 promille alcohol. Voorzien van een rijverbod van 8 uren mocht de man vertrekken. Uiteraard werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG Agenten hebben vanmorgen tegen 05.00 uur, in een woning in de wijk Groenewoud, de 48 jarige bewoner aangehouden voor bedreiging. De man had in beschonken toestand een ruit van de voordeur vernield en zijn 46 jarige partner woordelijk met de dood bedreigd. Tijdens het verhoor gaf de man aan zich niets meer te kunnen herinneren. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie controleert scherp op verlichting

TILBURG De politie controleert intensief op naleving van die regels die sterk van invloed zijn op de veiligheid in het verkeer en waarvan is vastgesteld dat die een relatie hebben met verkeersongevallen en slachtoffers. Daarom stelden agenten zowel gisteravond als vanmorgen op verschillende locaties in Tilburg een verlichtingscontrole in. In totaal schreef de politie hiervoor 74 bekeuringen uit. Zo werd er gecontroleerd op de Noordhoekring, Korte Schijfstraat, de Reeshofdijk, Sint Ceciliastraat en de Boomstraat in Tilburg.

Veelpleger betrapt op winkeldiefstal

TILBURG: De politie heeft gistermiddag omstreeks 16.30 uur op de Heuvelstraat een winkeldief gearresteerd. De man, een 37-jarige Tilburger die bekend staat als veelpleger, had in een warenhuis een zestal flesjes parfum gestolen. Bij het verlaten van de winkel ging het detectie alarm af. De dief rende naar buiten, achtervolgd door een beveiligingsbeambte. De dief stapte op een fiets en reed daarbij nog een voetganger omver. De verdachte is conform afspraken met justitie in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vanmorgen in het bureau aan de Ringbaan Zuid een 32-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 41-jarige vriendin in haar woning in de wijk Broekhoven. De man meldde zich na contact met de politie. Het stel kreeg een woordenwisseling toen de vrouw aan haar vriend geen geld wilde lenen. De verdachte sloeg het slachtoffer met zijn vuist tegen haar gezicht en oren. Ook sloeg hij haar, zo verklaart zij, met de waterbak van de hond op haar hoofd en kneep hij haar keel dicht. Ze is naar buren gelopen en heeft toen de politie gebeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur: Desiree Brabers