Gemeente Amsterdam



Klachten zien in Google Maps

12 januari 2007
-
Geuzenveld-Slotermeer

Bewoners van Geuzenveld-Slotermeer kunnen meldingen en klachten over bijvoorbeeld loszittende stoeptegels, zwerfvuil en dode bomen via Google Maps volgen. Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer is hiermee de eerste in Nederland.

google maps. Afbeelding: Google (69 Kb) Wethouder Tys de Ruijter ziet het als een belangrijke serviceverbetering. "We laten onze bewoners zien welke meldingen en klachten zijn binnengekomen en wat ermee gebeurt." Op de luchtfoto van het stadsdeel zijn alle openstaande meldingen zichtbaar.

Met een klik op de melding kan de bewoner zien wat waar in zijn buurt is gemeld. De Ruijter: "Wij willen hiermee dubbele meldingen voorkomen en duidelijkheid geven over de afhandeling."

Digitale meldingen na toetsing zichtbaar

Van de ruim vierduizend meldingen in 2006 kwamen zo'n vijftienhonderd digitaal binnen. De meldingen, die worden gedaan via het webformulier, zijn niet direct zichtbaar op de plattegrond. Om misbruik te voorkomen vindt eerst een toetsing plaats. Ook kunnen meldingen, indien nodig, buiten het zicht worden afgehandeld.