Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OVG en BAM verkopen het nieuwe BAM-HUIS in Den Haag aan Scottish Widows Investment Partnership ten behoeve van het European Balanced property fund

Rotterdam, 12 Januari 2007 - OVG en BAM Utiliteitsbouw maken bekend dat zij het nieuwe regiokantoor voor BAM hebben verkocht aan Scottish Widows Investment Partnership (SWIP). Het BAM huis zal ontwikkeld worden in Den Haag langs de A4. SWIP werd geadviseerd door Jones Lang LaSalle.

Het kantoor wordt ontwikkeld door OVG en BAM Utiliteitsbouw voor diverse werkmaatschappijen van Koninklijke BAM Groep, waaronder BAM Utiliteitsbouw, BAM Woningbouw en BAM Techniek. De ontwikkeling heeft een omvang van circa 7.000 m2 b.v.o. OVG Projectontwikkeling en BAM zullen het kantoorgebouw samen ontwikkelen. Het gebouw wordt momenteel in samenspraak met onze klant ontworpen door Pierre Gautier Architecten uit Rotterdam. De bouw zal in februari 2007 van start gaan. Het gebouw wordt in februari 2008 opgeleverd. Sinds de oprichting in 1997 is OVG projectontwikkeling uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende en vooraanstaande projectontwikkelaars in Nederland. Deze prominente positie is vooral te danken aan onze sterke focus op de eindgebruiker, waarbij inlevingsvermogen en professionaliteit voorop staan. De expertise van de organisatie ligt op het vlak van commercieel vastgoed, retail en gebiedsontwikkeling. Toegesneden huisvestingsoplossingen voor de gehele vastgoedportefeuille zijn het bewijs van een sterke partnership met onze klanten. Met een professioneel team van ruim 40 medewerkers wordt een jaarlijkse omzet van 200 miljoen euro gerealiseerd. BAM Utiliteitsbouw is een werkmaatschappij van de Koninklijke BAM Groep en de grootste ontwikkelende bouwer van Nederland. Het bedrijf opereert landelijk en is actief in alle sectoren van de utiliteitsmarkt en in alle fasen van de levenscyclus van een gebouw. Van het eerste idee tot en met onderhoud en beheer. Scottish Widows Investment Partnership (SWIP) is een van de grootste asset management bedrijven van Europa en onderdeel van de Lloyds TSB Group. SWIP heeft momenteel een portefeuille van E145.9 miljard verdeeld over een breed segment waarvan 9 miljard vastgoed.

Einde bericht