Digitale Gemeente Houten

SV-Houten ontvangt Veiligheidsprijs 2006

vrijdag 12 januari 2007 - Bron: Trefpunt (Léon van Zijl)

HOUTEN Een initiatief dat zich goed leent als voorbeeld voor andere verenigingen, zo oordeelde de jury over de toekenning van de Veiligheidsprijs 2006. Nico van Slegtenhorst van SportVereniging Houten reageerde enthousiast: Dit is een erkenning voor al onze inspanningen.

Veiligheid tijdens maar ook na de wedstrijden is voor SV Houten een belangrijk onderwerp. Om te zorgen voor een zo groot mogelijke veiligheid liet het bestuur een risico-analyse uitvoeren. Studenten van de opleiding Integrale Veiligheidskunde onderzochten aan de hand van checklisten organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Concreet betrof dat het Arbo-beleid, EHBO, ongewenst gedrag, beveiliging van het gebouw tegen criminaliteit, brandveiligheid, rookmelders, noodverlichting, verkeersveiligheid en dergelijke. De analyse leidde tot een plan van aanpak en een advies aan het bestuur. Voortvarend gingen de bestuursleden met de aanbevelingen aan de slag. Verschillende zaken, zoals het beleid rondom roken en alcohol, zijn inmiddels aangepakt Zo mag er niet vóór twee uur worden gerookt, mogen 16-jarigen geen alcohol drinken als ze in één team met 15-jarigen na de wedstrijd hun overwinning willen vieren en moeten er altijd twee ouders tegelijk toezicht houden in de kleedkamers.
De KNVB heeft al laten weten het plan van aanpak landelijk te willen uitzetten.

Veiligheidsprijs als voorbeeld
Met het toekennen van de Veiligheidsprijs laat de gemeente haar waardering en erkentelijkheid blijken aan inwoners of verenigingen die in 2006 een bijdrage leverden aan de veiligheid in Houten. Met de prijs wordt meer bekendheid gegeven aan goede initiatieven. Dat kan anderen stimuleren mee te werken aan een veiliger Houten. De prijs bestaat uit een wisselbeker en een bedrag van 3500 euro. Dat is bestemd voor het verder uitvoeren van het bekroonde project.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).