Persberichten Eemland zuid, 12.20 uur

Utrecht, 14-01-2007

Aanhouding na vuistslag

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 januari heeft de politie een 21-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden. De man had aan het Hof zonder duidelijke reden een 20-jarige inwoner uit Nijkerkerveen met zijn vuist op het hoofd geslagen. Het slachtoffer liep hierbij een dikke wang op. De verdachte moest mee naar bureau waar hij is verhoord.

Onder invloed

AMERSFOORT- De politie heeft op 13 januari rond 04.00 uur een 32-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man viel op, aangezien hij langzaam en slingerend over de Stadsring reed. Op het bureau blies de man 505 ug/l. Daarop kreeg hij een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Man rijdt vrouw klem na doorrijden ongeval

AMERSFOORT- Op zaterdagavond 13 januari rond 21.30 uur heeft de politie een 36-jarige inwoonster van Leusden aangehouden omdat zij kort daarvoor was doorgereden nadat zij een ongeval had veroorzaakt.

De vrouw reed met haar auto over de Soesterweg. Op de kruising met de Barchman Wuytierslaan gaf zij geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Vlaardingen. Vervolgens reed de vrouw hard weg in de richting van het centrum van Amersfoort. Verderop op de Soesterweg wist het slachtoffer zijn auto voor die van de inwoonster van Leusden te zetten. Hierop hield de gealarmeerde politie de vrouw aan. Zij moest mee naar het politiebureau waar bleek dat zij teveel had gedronken: 635 ug/l. Hierop werd haar rijbewijs ingevorderd. De vrouw kreeg tevens een proces-verbaal voor het doorrijden na een aanrijding.

Man valt meisje lastig

LEUSDEN- Op zaterdagmiddag omstreeks 16.45 uur kreeg de politie de melding binnen dat een 16-jarig meisje uit Leusden in het Lockhorsterbos was lastig gevallen door een nog onbekende man.

Het meisje fietste van Amersfoort naar Leusden via het Lockhortserbos toen een man een praatje met haar aanknoopte. Maar al snel kwam de man met rare voorstellen waarop het meisje weg wilde fietsen. De man probeerde haar vervolgens vast te pakken, maar het meisje wist te ontkomen. De politie heeft de omgeving uitgekamd, maar de man niet meer gevonden.

Het signalement van de man luidt: blanke man van ongeveer 30 jaar, roodkleurig haar, rode baardgroei, groen/blauwe ogen, grote zwarte leren jas, ongeveer 1.80 meter lang. De man had een fiets bij zich.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen, of mensen die het signalement herkennen te reageren via 0900-8844, politiedistrict Eemland zuid.

Joyriders veroorzaken schade

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagmiddag rond 17.45 uur een drietal joyriders aangehouden op de Bevrijdingsweg in Amersfoort.

De drie jongens uit Amersfoort van 12, 15 en 16 jaar hadden diezelfde middag de auto ontvreemd van de moeder van een van hen. De twee oudsten hadden gereden, waarbij zij een personenauto hebben geraakt en uiteindelijk tot stilstand zijn gekomen tegen de gevel van een woning aan de Bevrijdingsweg. De ouders zijn op de hoogte gesteld en de jongens zijn diezelfde middag in vrijheid gesteld. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt, met de ouders zijn afspraken gemaakt om de schade te vergoeden.

Aanhouding na vechtpartij

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 januari een 30-jarige inwoner uit Leusden op de Lavendelstraat aangehouden omdat hij een aantal personen had geslagen.

De man kreeg woorden in een horecagelegenheid, waarop hij naar buiten werd geleid door personeel van het café. Hierop sloeg hij een aantal bezoekers die in de rij stonden te wachten om naar binnen te gaan. Eén van hen, een 17-jarige inwoner van Amsterdam, liep hierbij letsel aan zijn lip en oog op. Hij deed aangifte. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau, waarna hij is ingesloten.