Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (14/1)

TILBURG, 14 januari 2007

Winkeldievegge illegaal in Nederland

TILBURG: Vrijdagmiddag is in een supermarkt aan het Korvelplein een 36-jarige vrouw aangehouden ter zake winkeldiefstal die illegaal in Nederland blijkt te verblijven. De vrouw is na overleg met de Officier van Justitie overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De dievegge had vruchtendrank en shampoo gestolen. Ze had de goederen onder haar kind gelegd in de wandelwagen. Aan het bureau bleek dat zij geen geldige verblijfstitel had in Nederland. De twee kinderen zijn overgedragen aan haar man die in Tilburg woont.

Politie Tilburg West maakt Smoel in de wijk

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft vrijdagavond met acht agenten in het werkgebied gecontroleerd op plaatsen waar de bewoners klagen over overlast van jeugd en waar ook regelmatig vernielingen gemeld worden. Er werden onder meer controles gehouden op de Heyhoefpromenade en bij scholen aan de Millingenstraat en in de Blaak

In de Blaak werden vier knapen bekeurd die zich ophielden in een portiek bij de Openbare Basisschool. Zij kregen een boete van 50 euro. Tevens werden bij deze school op het plein vier jongens aangetroffen die daar in strijd met het artikel 461 van het wetboek van Strafrecht verbleven. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Ook zijn er in de Blaak zes bekeuringen opgemaakt voor het niet voeren van verlichting en werd van één bewoner nog een openstaande boete geïnd van 120 euro.

Ook bij een school aan de Millingenstraat (De Bebit) stonden jongeren binnen de hekken onder de overkapping. Zij hadden daar veel troep gemaakt. Vijf van hen kregen een proces-verbaal omdat ze zich niet konden legitimeren. Ze zijn verwezen naar Jongerenwerk Twern voor een zinvollere tijdsbesteding.

Op de Heyhoefpromenade werd onopvallend gepost. Een knaap die het nodig vond daar op zijn bromfiets rond te scheuren kreeg een prent. Ook een jonge automobilist die zijn auto tot disco had omgebouwd kreeg ingevolge de APV een bekeuring. Een knul die luid schreeuwend rond liep op het winkelcentrum kreeg ook ingevolge de APV een proces-verbaal.

Dronken man maakt amok in cellencomplex

TILBURG: De nacht van vrijdag op zaterdag heeft omstreeks 02.15 uur een 23-jarige dronken Tilburger, die eerder die nacht gearresteerd was, amok gemaakt in en bij het cellencomplex aan de Ringbaan West. Hij riep na zijn vrijlating tegen de arrestantenverzorger, die tijdens een worsteling met hem licht gewond was geraakt, dat hij hepatitis C had.

De man werd omstreeks 01.15 uur aangehouden op de Generaal Smutslaan omdat de politie een melding had gehad dat hij van buiten af over een hekwerk geklommen was van de Penitentiaire Inrichting aan de Ringbaan Zuid. De man was onder invloed van alcohol. Hij werd ingesloten in het cellencomplex waarbij hij zich erg lastig gedroeg.

Later die nacht toen duidelijk werd dat de man niet over het hekwerk van de PI maar dat van het Willem II stadion geklommen was en dat er kennelijk geen verdere bijbedoelingen achterzaten, besloot de leidinggevende de man weer in vrijheid te stellen waarbij hij een proces-verbaal zou krijgen voor baldadigheid en openbare dronkenschap. Na zijn vrijlating bleef de 23-jarige Tilburger echter recalcitrant waarbij hij zijn persoonlijke spullen niet in ontvangst wilde nemen. Vervolgens wilde hij niet van het terrein af gaan. Er ontstond een worsteling met een arrestantenverzorger, die daardoor een ontvelde bebloede vinger opliep. De verdachte zei toen tegen de verzorger dat hij hepatitis C had en dat hij het nu ook zou krijgen. Met assistentie van collegas is de man overmeesterd en weer ingesloten.

Zaterdagmorgen verklaarde hij dat hij een feest bezocht had. Daarna had hij, terwijl hij een joint rookte, via het Willem II terrein een kortere weg naar huis genomen. Daarom was hij over dat hek geklommen, waarna hij op de Ringbaan Zuid uitkwam. Na zijn vrijlating was hij boos geworden op de arrestantenverzorger over de manier waarop die hem te woord stond. Hij had erg veel spijt van zijn gedrag. Hij heeft helemaal geen ziekte en begrijpt dat zijn woorden erg bedreigend waren overgekomen.

Politie houdt alcohol en snelheidscontrole op Burgemeester Bechtweg

TILBURG: Agenten van het Verkeershandhavingsteam hebben zaterdagavond op de Burgemeester Bechtweg een alcohol- en een snelheidscontrole gehouden. Er liepen twee bestuurders tegen de lamp die teveel hadden gedronken. Er waren maar liefst 459 bestuurders die te hard reden. De politie hoopt met het extra toezicht het aantal verkeersongevallen op deze weg te verminderen.

Er werden.702 bestuurders onderworpen aan een blaastest waarvan twee bestuurders werden aangehouden. Zij bleken na onderzoek met het ademanalyseapparaat een uitslag van resp. 320 en 330ug/l te hebben terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Het gaat om een 57-jarige Tilburger en een 44-jarige man uit Weert. Beiden zijn met een proces-verbaal en rijverbod heengezonden na verhoor.

Gelijktijdig werd middels digitale radarapparatuur op genoemde locatie op snelheid gecontroleerd. Van de 3740 passanten bleken 459 bestuurders te snel te hebben gereden. Zij zijn allen digitaal vastgelegd en krijgen op korte termijn een beschikking met sanctiebedrag thuisgestuurd. De politie controleert frequenter op deze weg omdat er regelmatig ernstige ongevallen plaatsvinden. Door dit toezicht hoopt de politie dat de letselongevallen op deze weg zullen afnemen.

Politie verricht vijftien arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft dit weekend tijdens het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum 15 arrestaties verricht.

Vrijdag op zaterdag
Omstreeks 02.45 uur werd op het Hendrikhof een 48-jarige Tilburger aangehouden ter zake rijden onder invloed in een auto. De verdachte was onvast ter been. Bovendien roken de agenten dat de man alcohol gedronken had. Hij weigerde de ademanalyse of bloedproef te ondergaan. Tevens verzette hij zich bij zijn arrestatie. Ook bij zijn insluiting gedroeg hij zich recalcitrant. Het rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Omstreeks 03..10 uur werd op de Heuvel een 35-jarige Tilburger aangehouden die zich niet kon legitimeren. Hij werd gecontroleerd omdat hij aan het wildplassen was.

Omstreeks 03.45 uur werden na een vechtpartij in een café op de Heuvelring twee Tilburgers van 17 en 18 jaar aangehouden. Een 23-jarige Tilburger kreeg daarbij een glas in zijn gezicht. Hij heeft zijn verwonding laten hechten in het ziekenhuis.

Omstreeks 04.00 uur werd op de Heuvel een 42-jarige man uit Loon op Zand aangehouden vanwege verboden wapenbezit. Hij wam tijdens vechtpartij met houten stok aangelopen.

Omstreeks 04.10 uur werd op de Spoorlaan een 16-jarige Tilburger, aangehouden omdat hij verdacht wordt van openlijke geweldpleging. Hij zou samen met drie andere mannen op de Spoorlaan een 26-jarige Tilburger mishandeld hebben. Het slachtoffer had letsel in het gezicht en werd naar het St. Elisabeth Ziekenhuis gebracht.

Een 29-jarige Tilburger werd omstreeks 04.25 uur op de Heuvel aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van een 23-jarige Tilburgse.Het slachtoffer was geslagen. Ook was haar blouse kapot getrokken. Zij heeft kennelijk een relatie gehad met een vriend van de verdachte. Gisteravond werd het slachtoffer tijdens het uitgaan lastig gevallen door het duo.

Zaterdag op zondag
Omstreeks 00.40 uur zijn een 18-jarige jongeman uit Boxtel en een 19-jarige Tilburger op de Heuvelring aangehouden omdat ze een 33-jarige taxichauffeur mishandeld zouden hebben. Het slachtoffer probeerde te bemiddelen tijdens een discussie tussen de twee verdachten en een collega van hem. Een van de knapen sloeg hem een paar keer tegen zijn borst terwijl de ander stond te duwen en te trekken.

Omstreeks 02.30 uur werd op de Paleisring een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij aan het vechten was. Hij sloeg daarbij zijn schoonmoeder in het gezicht. Zij wilde echter geen aangifte doen.

Omstreeks 03.00 uur werd op de Heuvelring een 20-jarige man uit St. Michielsgestel aangehouden omdat hij niet voldeed aan het bevel te vertrekken. De man was opvallend aanwezig bij een conflict en luisterde niet naar de vordering van de agenten.

Omstreeks 03.30 uur werd op de Heuvelring een 31-jarige Tilburger aangehouden die het nodig vond agenten ter plaatse te beledigen. Omstreeks 03.40 uur werd op het Piusplein een 23-jarige Tilburger aangehouden die een portier bedreigd en mishandeld had.

Omstreeks 04.00 uur werd op de Tuinstraat een 28-jarige Tilburger aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Hij kreeg een bekeuring vanwege wildplassen. De politie onderzoekt de herkomst van een mogelijk gestolen telefoon die de verdachte bij zich had.

Omstreeks 04.30 uur werd op de Schouwburgring een 18-jarige Tilburger aangehouden die zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed van alcohol was. Hij blies 280 ugl.

Omstreeks 04.30 uur werd op de Heuvelring een 18-jarige Tilburger aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om weg te gaan. De verdachte was betrokken geweest bij een vechtpartij en gaf geen gehoor aan het bevel van de agenten om te vertrekken. De politie onderzoekt nog de inhoud van vijf gripzakjes met wit poeder die hij bij zich had.

Rijder onder invloed aangehouden

DIESSEN: Zondagmorgen werd omstreeks 06.30 uur op de Esbeeksedijk een 49-jarige man uit Diessen betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 665 ugl. Hij moest zijn rijbewijs afgeven.

Testrit ruim met 200 km uur, bestuurder moet rijbewijs inleveren

TILBURG: Een motorrijder van het Verkeershandhavingsteam constateerde zaterdagmiddag omstreeks 16.10 uur op de Midden Brabantweg dat de bestuurder van een Audi A4 reed met een snelheid van gecorrigeerd 202 KM. Ter plaatse is 120 KM per uur is toegestaan (autosnelweg). Van deze bestuurder is de afgifte van zijn rijbewijs gevorderd aangezien hij dit niet bij zich had. De bestuurder verklaarde met een testrit bezig te zijn omdat dit voertuig een rammeltje vertoonde boven de 140 KM per uur.

Man aangehouden ter zake huisvredebreuk en mishandeling

TILBURG: De politie heeft de nacht van zaterdag op zondag omstreeks
01.30 uur in de wijk Korvel een 25-jarige man uit Arnhem aangehouden ter zake mishandeling en huisvredebreuk. De man had zijn 20-jarige ex-vriendin en een 39-jarige Tilburger geslagen en wilde de woning waar zij verbleef niet verlaten. De slachtoffers wilden geen aangifte doen.

Binnenbrand

TILBURG: De nacht van zaterdag op zondag heeft omstreeks 04.15 uur brand gewoed in een pand aan de Piusstraat. De binnenbrand die woedde op de begane grond, werd gemeld door voorbijgangers. In het pand zijn een sportschool en studenten gehuisvest. Volgens de eigenaar was er onlangs ook al brand geweest in het dak. Toen bleef de oorzaak onduidelijk. Er waren geen personen tijdens de brand aanwezig. Volgens de brandweer is de brand begonnen in een vuilcontainer. Aan de technische recherche is verzocht een onderzoek in te stellen.

Auteur: Willem van Hooijdonk