Politie Drenthe

Zondag

Assen, 14-01-2007

Politie vordert rijbewijs in
ZWINDEREN Zaterdagmiddag raakte een 33-jarige inwoner van Den Bosch zijn rijbewijs kwijt. De man reed in zijn auto over de A37 en reed met een gecorrigeerde snelheid van ongeveer 171 km/u. De toegestane snelheid is ter plaatse 120 km/u. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-104185)

Fietsendief op heterdaad aangehouden

ASSEN Een 25-jarige man uit Geeuwenbrug werd zaterdagmiddag in de Kruisstraat aangehouden. Hij trachtte daar een fiets te stelen toen hij betrapt werd door de eigenaar. Samen met omstanders en de ondertussen gearriveerde stadswachten werd de man aangehouden. Hij bekende de diefstal en hij mag zich binnenkort verantwoorden voor justitie. (07-104198)

Politie bekeurt afvalverbranders
RODEN Aan de Nieuweweg werd zaterdagmiddag een lid van de plaatselijke hockeyvereniging bekeurd. De man was samen met een collega bezig om oude kozijnen te verbranden. Deze waren afkomstig van de gerenoveerde kantine/keuken van de club. (07-104148)

ASSEN Aan de Alteveerstraat stond zaterdagmiddag achter een gebouw een oliedrum met daarin afvalhout te branden. De 33-jarige uit Assen afkomstige eigenaar werd hiervoor bekeurd. (07-104170)

Politie haalt geheime zender uit de lucht
WAPSERVEEN Zaterdagmiddag werd geheime zender Radio Caravaan het zwijgen opgelegd. Achter een woning aan het Westeinde trof het Agentschap Dienst Telecom samen met de politie een als studio ingerichte caravan aan. De zender alsmede een lineair werden inbeslaggenomen. Tegen de 22-jarige eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt. (07-1041650

Bestuurder onder invloed te water

NIEUW AMSTERDAM Zaterdagavond raakte een 23-jarige Emmenaar met zijn passagier te water aan de Zijtak WZ. De bestuurder verklaarde met zijn vriend in gesprek te zijn geweest waarna hij te laat, toen ze op de Zwarteweg reden, het einde van de weg zag. Hierdoor remde hij stevig en gaf een ruk aan het stuur waarna hij in het water belandde. De mannen konden op eigen kracht uit de auto klimmen. De beginnend bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Hij blies 240 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt. (07-104287)

Politie bekeurt alcomobilist na aanrijding

BORGER Een 33-jarige automobilist uit Emmen is zaterdagavond bekeurd voor het rijden onder invloed. De man zorgde met zijn slingerend rijgedrag op de N34 voor gevaarlijke situaties. Soms zette hij volgens getuigen zelfs zijn auto stil op de rijbaan. Toen de politie een rij autos een stopteken gaf en uitstapte botste de 33-jarige automobilist op een voor hem stilstaande personenauto. De man, die onder invloed was, weigerde een blaasproef waarna er bloed werd afgenomen. Hij werd ingesloten. (07104254)

Rijden onder invloed
KLAZIENAVEEN Een 22-jarige inwoner van Klazienaveen liep in de nacht van zaterdag op zondag tegen de lamp. Tijdens een controle op de Poolcirkel bleek deze beginnend bestuurder onder invloed te verkeren. Hij blies op het bureau 135 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. (07-104340)

ZUIDLAREN In dezelfde nacht werd op de Stationsweg een 42-jarige Groninger bekeurd. De man reed onder invloed in zijn auto. Hij blies 375 ug/l. (07-104340)

BEILEN Een 28-jarige scooterbestuurder uit Bovensmilde werd in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd. De man reed onder invloed, 270 ug/l. Tijdens controle bleek dat de man geen ID kaart en bromfietscertificaat kon tonen. Na overleg met het OM kreeg de man een geldboete van 230 euro. (07-104311)

BEILEN In de Brinkstraat liep een 27-jarige autobestuurder uit Zwiggelte tegen de lamp. De man blies 315 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding. (07-104226)

Politie bekeurt hardleerse 17-jarige autobestuurder

ASSEN Nadat een 17-jarige Assenaar in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd was voor het rijden zonder rijbewijs gebeurde dit een uurtje later nogmaals. De eerste keer bracht de jongeman, rijdende over de Andrej Sacharovweg, vrienden naar huis. De verleiding was kennelijk te groot waarna hij tweede keer rijdende werd aangetroffen op de Industrieweg. Met een bon en nu zonder vaders auto kon hij lopend vertrekken. (07-104339 / 07-104348)

Politie bekeurt vernielers van ruiten

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag werden vier inwoners van Meppel op heterdaad betrapt bij het ingooien van ruiten van het voormalig AOC terra college aan Het Vledder. Drie verdachten, 15, 16 en 17 jaar oud, werden bekeurd. De vierde wist te ontkomen. Zijn naam is bij de politie bekend en hij kan een bon tegemoet zien. (07-104315)

Politie houdt vechtersbaas aan
HOOGEVEEN Een 39-jarige inwoner van Hoogeveen werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in een café aan de Hoofdstraat. Voor het café deed een 33-jarige Hoogevener melding van mishandeling door de 39-jarige man. Hij had een klap op zijn neus gekregen. Door portiers werd de verdachte overgeleverd aan de politie waarna deze werd aangehouden. Een onenigheid tijden oud en nieuw zou de oorzaak van de mishandeling zijn geweest. Na overleg met het OM werd de man een transactievoorstel van 220 euro aangeboden. Deze werd door hem geweigerd waarna hij een dagvaarding kreeg. (07-104322)

Assenaar aangehouden terzake mishandeling
ASSEN Een 22-jarige Assenaar werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden als verdachte van mishandeling. De verdachte sloeg in de Kerkstraat een 19-jarige plaatsgenoot in zijn gezicht. Hierdoor brak een tand. De verdachte bekende de mishandeling. Na overleg met het OM werd hij veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 220 euro en het vergoeden van de schade. (07-104329)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 451280