Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 14 januari 2007

Automobilist krijgt klap tegen hoofd

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag 12 januari 2007 omstreeks 17:00 uur kwam een 49-jarige inwoner van Oudenbosch aan het politiebureau in Bergen op Zoom melden, dat hij zojuist op zijn gezicht was geslagen. De man wilde kort daarvoor met zijn auto het parkeerterrein aan de Jacob Obrechtlaan afrijden en reed daarbij bijna een fietser raak, die hij over het hoofd had gezien. De man stapte uit en wilde zijn excuus aanbieden aan de fietser. Hij kreeg echter onmiddellijk een klap op zijn gezicht van de fietser. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt gesignaleerde mannen aan

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag 12 januari 2007 omstreeks 18:50 uur werd bij een routinecontrole van de politie aan de Zuid-oostsingel een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom gecontroleerd. De man bleek nog een boete open te hebben staan van 441 euro. De man werd ingesloten voor 8 dagen hechtenis.

ROOSENDAAL: Op vrijdag 12 januari 2007 is aan de industriestraat een 27-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. Agenten controleerden rond 18:15 uur de auto waarin de man als passagier zat. Daarbij bleek dat deze man nog 40 dagen gevangenisstraf uit moest zitten. De wedstrijd RBC-De Graafschap, waarvoor de man naar Roosendaal was gekomen, ging daardoor aan zijn neus voorbij.

Beschonken automobilist veroorzaakt eenzijdig ongeval

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmorgen heeft de politie aan de Markiezaatsweg een 24-jarige inwoner van Putte aangehouden. De man was rond 4:15 uur betrokken bij een eenzijdige aanrijding, waarbij hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal aan was gereden. De Puttenaar bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een blaasproef op het bureau bleek de alcoholwaarde in zijn uitgeademde lucht 775 ug/l te bedragen, terwijl de maximum limiet 220 bedraagt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ruiten vernield van horecagelegenheid

HOOGERHEIDE: Zaterdagmorgen zijn tussen 03:15 en 03:30 uur 5 ruiten vernield van een café aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide. De eigenaar van het bedrijf, die in bed lag, hoorde rond 03:15 uur een flinke klap. De man is gaan kijken, maar zag op dat moment niets bijzonders. Een kwartier later hoorde hij weer enkele flinke klappen en toen bleken er 5 ruiten te zijn vernield van zijn café. Er lagen nog stukken trottoirtegel bij. De dader was echter gevlogen. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Inbraak bedrijf

OUDENBOSCH: Vrijdagavond is er ingebroken bij een bedrijf aan De Gorzen in Oudenbosch. Aan de voorzijde bleek een ruit te zijn ingegooid met een klinker. Het raam werd na ingooien geopend en er werden een beeldscherm en een computer gestolen.

Rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: Zondagochtend rond 02:30 uur is in de
Steenbergsestraat een 56-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aangehouden. Bij een controle bleek dat met alcohol op achter het stuur van zijn auto zat. Voor een ademanalyse is de Bergenaar overgebracht naar het politiebureau in Bergen op Zoom. Daar bleek dat deze bestuurder ongeveer 3 x het toegestane alcoholpromillage (635 ug/l) in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder kreeg hij een rijverbod van 9 uur en een proces verbaal.

Over rijden onder invloed
Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stap. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Politie houdt Hagenees aan na vernieling

BERGEN OP ZOOM: Zondagmorgen heeft de politie op het Sint Catharinaplein een 28-jarige inwoner van Den Haag aangehouden. Via de beveiligingscameras in het centrum van Bergen op Zoom werd gezien dat de man een roldeur van een horecagelegenheid vernielde, waar hij kort daarvoor binnen problemen had veroorzaakt. Agenten waar snel ter plaatse en troffen de man liggende op straat aan. De man had een portier van het café, waarna hij door de portier tegen de grond werd gewerkt. De politie stelt een onderzoek in en zal beide partijen horen. De dronken Hagenees is ingesloten.

Auteur: Henk Snepvangers