Ingezonden persbericht


De week van de grootste mond bij 101

Wetenschappelijk is bewezen dat wie een grote mond heeft er wel komt. Daarom nodigt 101-er Cielke tijdens de week van de Grootste mond jongeren uit die zeker een grote bek hebben. Of daar iets zinnigs uitkomt, moet nog blijken! De 'debatters' gaan in de studio met elkaar in debat over seks, de strop, drank en religie. De week van de Grootste mond wordt uitgezonden van 15 tot en met 18 januari van 16.00 uur tot 16.25 uur op 101 (www.101.tv).

In vier afleveringen gaan twee zogenaamde 'debatters' van middelbare scholen met elkaar in debat over stellingen als 'Saddam heeft terecht de strop gekregen', 'Polygamie is helemaal hot' en 'Jongeren zuipen teveel'. Een scherpe jury bestaande uit cabaretier Leon van der Zanden, rapper Jay Collin en debat-winnares (van het NK debatteren voor middelbare scholieren) Claudia Priem gaat de kandidaten beoordelen. De winnaar van de eerste drie uitzendingen gaat in de vierde uitzending debatteren tegen een nu nog geheime kandidaat.

Daarnaast gaat NCRV's Edo Berger gaat op zoek naar tips tijdens het NK debatteren en zijn er filmpjes te zien over de Do's en Don'ts van het debatteren. Dan blijkt dat zelfs minister-president Balkenende er af en toe nog moeite mee heeft!

De week van de Grootste Mond is een samenwerkingsproject tussen de NCRV en BNN. Het jongerenkanaal 101 is van de Publieke Omroep in samenwerking met BNN. 101 is een digitaal kanaal en is daarom alleen in een basispluspakket achter de decoder te zien. De uitzendingen zijn overigens wel voor iedereen direct te volgen, namelijk op www.101.tv.



Ingezonden persbericht