Gemeente Tilburg

Datum 8 december 2006

Uitnodiging
Onthulling BURNTILBURGBURN van Rob Birza
Vrijdag 15 januari, 16.00 tot 18.00 uur, het Duvelhok

BURNTILBURGBURN is de naam van een kunstwerk van Rob Birza. Woensdag 6 december is het beeld in de vorm van een vlam geplaatst op de schoorsteen van Het Duvelhok. Dit voormalige werkcentrum voor beeldende en audiovisuele kunst is sinds november 2006 tijdelijk in beheer van Stichting Ateliers. Deze stichting biedt werkruimte aan kunstenaars in Tilburg. Momenteel werken in Het Duvelhok 8 kunstenaars, hebben de leerlingen van Fontys Academie voor Drama er een repetitieruimte en vinden er in de centrale hal culturele activiteiten en exposities plaats.

Uitnodiging
Wij nodigen u van harte uit de officiële onthulling van het kunstwerk bij te wonen. Deze vindt plaats op vrijdag 15 december van 16.00 tot 18.00 uur in het Duvelhok, St. Josephstraat 133. Hugo Backx, wethouder cultuur van de gemeente Tilburg, en Hendrik Driessen, directeur van museum De Pont, ontsteken de vlam. Na afloop van het officiële gedeelte is er gelegenheid om onder het genot van een hapje, drankje en muziek de ateliers te bezichtigen van de kunstenaars.

Meer informatie
BURNTILBURGBURN is gemaakt in opdracht van Kunst in de Openbare Ruimte Tilburg (KORT). Meer informatie over KORT is te vinden op www.tilburg.nl/kort. U kunt ook contact opnemen met Atty Bax. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 92 31. Meer informatie over Stichting Ateliers is te vinden op www.atelierstilburg.nl


---- --