Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 15-01-2007

Bushokje kapot

UTRECHT- Op zondagmiddag werd een ruit van een boshokje vernield. Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens met een steen tegen een ruit van een bushokje aan het gooien waren. De ruit ging maar niet kapot en het duo bleef gooien. Agenten troffen het duo, 12 en 14 jaar uit Utrecht aan. Zij zullen een alternatieve straf moeten ondergaan via bureau HALT.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 05.30 uur werd de 24-jarig man uit Utrecht gecontroleerd op de Bremstraat. De man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 550 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond

UTRECHT- Op zondagmiddag raakte een twee personen gewond na een val van de bromfiets. Omstreeks 13.30 uur reden twee mannen op een scooter op de Langerakbaan. In een bocht gingen ze onderuit en de beiden kwamen ten val. Een 18-jarige man uit Rotterdam raakte licht gewond. De andere 18-jarige man uit Utrecht liep een openbeenbreuk op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Jongens aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft zondagavond twee jongens aangehouden voor het plegen van een vernieling.

Omstreeks 20.05 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens een ruit hadden ingegooid aan de Ina Boudier Bakkerlaan. Ter plaatse konden agenten aan de hand van de opgegeven signalementen twee 14-jarige jongens aanhouden. Beiden jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Fietsdief aangehouden

UTRECHT Op de Oranjerivierdreef heeft de politie zondagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een diefstal van een fiets.

Door getuigen werd rond 15.50 uur naar de politie gebeld omdat men drie mannen op de Ivoordreef een fiets zag stelen. Ter plaatse troffen agenten niet op de Ivoordreef maar op de Oranjerivierdreef de mannen aan. Bij het zien van de agenten ging één van de mannen er met een fiets vandoor. Na een korte achtervolging - waarbij de verdachte de fiets over een schutting gooide - werd de 18-jarige man uit Utrecht op de Einsteindreef aangehouden. De Utrechters werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Rijbewijs kwijt door te hard rijden

UTRECHT De politie heeft zondagavond op de Rijksweg A2 van twee automobilisten het rijbewijs afgenomen omdat zij te hard reden.

Omstreeks 19.35 uur werd een 37-jarige bestuurder uit Almere aan de kant gezet omdat hij met 160 km/u over de Rijksweg A2 reed op een stuk waar maximaal 100 km/u gereden mag worden. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Een 24-jarige automobilist uit Amsterdam werd aan de kant gezet omdat hij met ruim 140 km/u over de Rijksweg A2 reed. Ook deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Uiteindelijk bleek dat de Amsterdammer al geen rijbewijs meer had. Zijn rijbewijs was op een eerder moment al ongeldig verklaard.

Vechtpartij voetbalsupporters

Zondagmiddag rond 12.30 uur is op de Lange Jansstraat een korte en hevige vechtpartij uitgebroken tussen voetbalsupporters van FC Utrecht en het Duitse Schalke 04. Een groep van 60 Duitse supporters waren op weg naar het stadion Galgenwaard waar om 14.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Utrecht zou plaatsvinden. Op de Lange Jansstraat kwamen zij een ongeveer even grote groep voetbalfans van FC Utrecht tegen.

Vrijwel onmiddellijk raakte zij slaags met elkaar. Politieagenten hebben met behulp van de wapenstok en met inzet van politiehonden de twee groepen uit elkaar gekregen. Hierbij zijn 18 aanhoudingen verricht, allen FC Utrecht supporters. Vijf mensen hebben bij de vechtpartij verwondingen opgelopen waarvan drie doordat zij gebeten zijn door een politiehond. De aangehouden personen zijn rond 18.00 uur allen weer in vrijheid gesteld.

Na afloop van de wedstrijd heeft de politie nog twee mannen aangehouden voor het niet kunnen tonen van een geldig ID-bewijs en een vermoedelijke mishandeling van een suppoost van FC Utrecht.