Saxion Hogescholen
BR>

ma 15 januari 2007

25 jaar Academie Mens en Arbeid

Dit jaar bestaat de Academie Mens en Arbeid (AMA) van Saxion Hogescholen 25 jaar. De start van de feestelijkheden is op maandag 15 januari aanstaande om 13.30 uur in de centrale hal van Saxion Hogescholen in Deventer. Studenten krijgen daar van directeur Joop Cuppen een cadeautje uitgereikt en een gebakje zal hierbij niet ontbreken.

De AMA zag het licht op 1 augustus 1982, op initiatief van de gemeente Deventer. De academie verzorgde toen twee opleidingen: Arbeidsvoorziening en School- en Beroepskeuze. De verdiepingen van herensociëteit `De Hereeniging' aan de Grote Poot boden dat eerste jaar onderdak aan elf docenten en vierennegentig studenten. Al snel groeide de opleiding uit haar jasje. De oude ULO aan de Polstraat zorgde in 1986 voor een onderkomen voor inmiddels 283 studenten. Tien jaar later in 1996 verhuisde de AMA nogmaals, dit keer naar het gebouw van Saxion Hogescholen (toen Rijkshogeschool IJselland) aan de Handelskade in Deventer.

Inmiddels verzorgt de AMA drie opleidingen/studieroutes: Personeel en Arbeid, Psychodiagnostisch Werk en Propedeuse Toegepaste Psychologie. Daarnaast is ook de opleiding Personeel en Arbeid uit Enschede onderdeel geworden van de academie. Het aantal studenten is anno 2007 gegroeid naar ruim 1400.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------