Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 007

datum: 15 januari 2007

Voortgangsrapportage wijkprogrammaboek gratis af te halen

De voortgangsrapportages van Amersfoortse wijken zijn gereed en vanaf 17 januari gratis af te halen. In de voortgangsrapportage staat per wijk beschreven waar de gemeente en haar partners het afgelopen jaar aan hebben gewerkt. Maar ook waaraan zij het komende jaar gaan werken. De rapportages zijn bedoeld voor alle betrokkenen die zich inzetten voor de leefbaarheid van de wijk. De rapportages zijn af te halen bij het meldpunt in de wijk en bij de Informatiewinkel in het Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7. Ook zijn ze digitaal in te zien op www.amersfoort.nl/wijken

De voortgangsrapportages gaan in op de wijkprogrammaboeken 2006-2007. In het programmaboek staat beschreven hoe bewoners over hun wijk denken, welke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden, welke thema's en aandachtspunten er zijn en welke buurtjes extra aandacht nodig hebben in de wijk. De gemeente werkt samen met haar partners in de wijken: bewoners, woningbouwcorporaties, winkeliers, scholen, SWA, politie, Eemfors en ROVA.

In elke voortgangsrapportage zit een plattegrond van de wijk met diverse gegevens erop zoals voorzieningen, woningbouwcorporaties en een overzicht van de activiteiten en projecten die in 2007 worden uitgevoerd in de wijk. Op de achterzijde staan 'de wijk in cijfers' en een overzicht van belangrijke telefoonnummers van organisaties en contactpersonen die actief zijn in de wijk.

Voor Liendert/Rustenburg en Randenbroek/Schuilenburg zijn geen voortgangsrapportages opgesteld. Deze wijken vallen geheel onder het stedelijke vernieuwingsproject 'Amersfoort Vernieuwt'. Voor deze wijken worden dit jaar ontwikkelingsplannen opgesteld.

Informatie: Susan Coen, communicatiemedewerker sector Welzijn, Sociale zaken en Onderwijs, telefoon 033 469 43 24 of e-mail s.coen@amersfoort.nl.


---- --