Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 15 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 15-01-2007

Met onder meer: kleven, slapende drankrijder en autobezitter gedupeerd.

Kleven

Purmerend, zondag 14 januari 2007, 19:27 uur.

De politie heeft een 41-jarige Amsterdammer bekeurd wegens te snel rijden en bumperkleven. De agenten reden in een onherkenbare auto op de linker rijstrook van de Rijksweg A7. De man uit Amsterdam kwam met zijn personenauto dicht achter hen rijden. Nadat hij ruimte kreeg en de agenten had gepasseerd ging hij zeer dicht op een volgende auto rijden en hield dat enige tijd vol. Ook werd er met een snelheid van ongeveer 140 km per uur gereden terwijl maximaal 120 km per uur maximaal is toegestaan. De automobilist mocht na het in ontvangst nemen van de bekeuringen zijn weg vervolgen.

Inbraak via balkon

Zaandam, zondag 14 januari 2007, 20:51 uur.

In een woning aan de H. Gerhardstraat werd ingebroken door op een balkon aan de achterzijde van de woning te klimmen en vervolgens een slaapkamerraam open te breken. Uit de woning was een plasma tv-scherm weggenomen. Men heeft waarschijnlijk via dezelfde weg de woning verlaten want de voordeur was aan de binnenkant afgesloten. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen zaterdag rond het middaguur en zondagavond. De afdeling Forensische Opsporing doet onderzoek naar de sporen.

Slapende Drankrijder

Westzaan, maandag 15 januari 2007, 01.00 uur.

Een 24-jarige automobilist uit Obdam is door de politie aangehouden wegens drankrijden. De man was met zijn bestelbus vanuit de richting Amsterdam in de richting van Westzaan gereden. Hij zou aan het einde van de A8 in slaap zijn gevallen en de berm in zijn gereden. Hierbij raakte hij een vangrail en een verkeersbord. Hij blies na de staandehouding een forse alcoholindicatie. Bij de ademanalyse bleek dat de verdachte bijna drie en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Getuigen

Purmerend, vrijdag 12 januari 2007, 14:25 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die plaatsvond op vrijdagmiddag op de T-kruising van de D. Kooimanweg en de Purmersteenweg. Een 16-jarig meisje uit Purmerend kwam met haar fiets in aanraking met een personenauto. Nadat de fiets onder de auto was uitgehaald reed de personenauto weg in de richting van de plantsoengracht zonder gegevens achter te laten. De fiets had flinke schade aan het voorwiel. Verscheidene fietsers, vermoedelijk scholieren, waren getuige van het ongeval. Hun verklaring kan van belang zijn voor de schadeafwikkeling en de opsporing van de automobilist(e). De getuigen worden verzocht contact op te nemen met wijkteam Overwhere via 0900-8844.

Fietser gewond

Purmerend, maandag 15 januari 2007, 09:51 uur.

Een 53-jarige fietser uit Purmerend is gewond geraakt toen hij door een 22-jarige automobilist en plaatsgenoot in een auto werd aangereden. De fietser reed over de Neckerstraat in de richting van Neck. Voor hem van rechts kwam de automobilist die de haaietanden negeerde en tegen de fietser aanreed die vervolgens ten val kwam. De fietser werd met vermoedelijk rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt van de aanrijding proces-verbaal op.

Verlichtingscontrole

Zaandam, maandag 15 januari 2007, 11:49 uur.

De politie heeft maandagochtend op de Panneroodstraat een controle gehouden op verlichting van bromfietsen en fietsen. In totaal passeerden circa 100 voertuigen. 27 stuks werden voor een nader onderzoekje aan de kant gezet en 17 van hen vervolgden hun weg na het in ontvangst nemen van een bekeuring.

Diefstal staal

Wormer, maandag 15 januari 2007, 12:15 uur.

Bij een bedrijf aan de Veerdijk, nabij de Bartelssluis, werd door onbekenden ruim 500 kilogram afvalstukken roestvrij staal van het terrein weggenomen. Door bouwwerkzaamheden was het terrein vrij makkelijk toegankelijk. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen zaterdag twaalf uur en maandagochtend zes uur. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam in Wormer via 0900-8844.

Autobezitter gedupeerd

Edam, januari 2007.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die plaatsvond in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 januari op de Achterhaven te Edam. Een geparkeerde paarse personenauto werd door vermoedelijk een vrachtauto dusdanig aangereden dat het voertuig door de verzekeraar total-loss werd verklaard. Een dakstijl was ingedeukt waardoor diverse ramen waren gesprongen en er was schade aan de zijkant waaronder ook de wielen. De dader is na het feit doorgereden en heeft zich tot op heden niet bekend gemaakt. De politie heeft het nodige onderzoek gedaan en heeft wel vorderingen gemaakt maar kan nog niet tot een sluitende zaak komen. Mogelijk dat getuigen kunnen helpen bij het oplossen van het misdrijf. Zij worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Edam-Volendam via 0900-8844.