Gemeente Zoetermeer

Gezond afvallen met de cursus Aquaslank

Weer in balans met gezond eten en bewegen voor een gezond gewicht. Afvallen in het water met de cursus Aquaslank begint 16 januari om 18.45 uur in het Aquapark Keerpunt. Aquaslank is een combinatie van bewegen in het water en begeleiding door een diëtiste om af te vallen. Geïnteresseerden kunnen zich laten overtuigen van de effectiviteit van de cursus tijdens de informatieavond op 9 januari. Tijdens deze vrijblijvende informatieavond van 19.00 uur tot 20.30 uur doen mensen ook een actieve les mee. Neem daarom badkleding mee. De actieve les is een combinatie van trimzwemmen, aquarobic en aquajoggen. Na afloop is er een mogelijkheid om in te schrijvenvoor de cursus.

Gemiddeld 7 kilo

De combinatie van de juiste voeding en bewegen, zorgt voor bewustwording van het eigen leefpatroon, een figuur corrigerend effect en gewichtsvermindering. Door de voeding aan te passen, twee maal per week te sporten èn de steun van de groep vallen deelnemers af. Tijdens de vorige cursussen Aquaslank vielen deelnemers gemiddeld 6 tot 8 kilo af en voelde zich een stuk fitter.

Ultieme combinatie
De cursus bestaat uit twee gedeeltes. Een gedeelte `theorie' met een diëtiste en een gedeelte `bewegen' in het water. Bij het eerste gedeelte biedt de diëtiste een dieet aan dat gebaseerd is op de normale gezonde voeding. Daarnaast worden verschillende thema's behandeld door de diëtiste. Het tweede gedeelte is het bewegen. Tijdens de les gaan de deelnemers aquasporten waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke weerstand en de gewichtloosheid in het water. Water biedt tot twaalf keer meer weerstand dan wanneer dezelfde oefeningen op het droge wordt gedaan. Water is daarnaast minder belastend voor de gewrichten en pezen en dus een de uitkomst voor wie wil afvallen en gewrichtsproblemen heeft. Ook is in de cursus inbegrepen dat deelnemers een uur per week zelf komen zwemmen.