Ingezonden persbericht


Persuitnodiging:

Actie Webcam in de Klas; Meekijken in het onderwijs

Let op: gewijzigde locatie!

Geachte (onderwijs)redactie,

Alle ouders willen wel eens zien hoe het er in de klas van hun kind aan toe gaat. Een aantal ouders kan dit dinsdag 16 januari 2007 daadwerkelijk zien tijdens de actie Webcam in de klas. Vanuit twee scholen brengt Kennisnet Ict op school rechtstreeks beelden van de dagelijkse praktijk in het basisonderwijs. U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze bijzondere actie.

Deze actie is onderdeel van de campagne 'Meekijken in het onderwijs van uw kind" die Kennisnet eind 2006 is gestart. De campagne vestigt de aandacht op de nieuwe oudersite van Kennisnet: www.ouders.kennisnet.nl. De redactie van deze site bestaat uit ouders. Op de site is informatie te vinden over scholen en schoolgaande kinderen. Zo kunnen ouders als het ware meekijken in het onderwijs.

Uitnodiging

Kennisnet nodigt u graag uit om op dinsdag 16 januari van 10.30 uur tot 13.00 uur de actie Webcam in de klas bij te wonen op Basisschool Onze Wereld in Den Haag.

Ouders kunnen op dat moment op www.ouders.kennisnet.nl live meekijken in de klassen van de basisscholen Onze Wereld en 't Startpunt in Den Haag en krijgen zij inzicht in vernieuwend onderwijs waarbij het toepassen van nieuwe media een steeds belangrijkere rol vervult.

Programma dinsdag 16 januari 2007

11.00 uur: presentatie van de nieuwe website en mogelijkheid tot het stellen van vragen

11.30 uur: Rechtstreekse beelden uit het onderwijs

Locatie

Basisschool "Het Startpunt"
Suze Robertsonstraat 103
2526 WS Den Haag
http://www.startpuntsr.nl/

Kennisnet Ict op school

Stichting Kennisnet Ict op School is de publieke ict-ondersteuningsorganisatie van, voor en door het onderwijs. De stichting behartigt de belangen van de Nederlandse onderwijssector op het gebied van ict, biedt hulpmiddelen bij het maken van keuzes voor ict-producten en diensten en levert educatieve diensten en producten om het leren te vernieuwen. Kennisnet is een label van Kennisnet Ict op School. Als publieke dienstverlener sluit Kennisnet nauw aan bij de dagelijkse onderwijspraktijk. Kennisnet stimuleert de inzet van ict in onderwijsprocessen door begeleiding, advisering en praktische ondersteuning. De portal www.kennisnet.nl biedt toegang tot educatieve content, praktische ict-producten en onderwijsinformatie voor docenten, managers, ict-coördinatoren, leerlingen en ouders uit het primair, voortgezet en beroepsonderwijs. Verder geeft Kennisnet voorlichting over de toepassing van haar eigen ict-diensten én ontwikkelt het zelf nieuwe internettoepassingen.

Aanmelden

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Merel Eilander via m.eilander@kenict.org of via telefoonnummer 079 - 329 68 28 of 06 - 1342 6602.

Vriendelijke groeten,

Merel Eilander
Stichting Kennisnet Ict op School
Paletsingel 32
2718 NT Zoetermeer
Postbus 778
2700 AT Zoetermeer
079 - 329 58 28
m.eilander@kennisnet.org