Gemeente Delft

Start roeiproject middelbare school Delft

Een uniek roeiproject op drie middelbare scholen in Delft start dinsdag 16 januari 2007 op het Christelijk Lyceum Delft (CLD). Wethouder Dick Rensen van de gemeente Delft en Edith Weersink, commissaris breedtesport van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) strijden tegen elkaar op een indoor rower.

Vanaf 22 januari starten de lessen waarbij de roeiapparaten gebruikt worden om scholieren tussen de 12 en 18 jaar bewust te laten worden van de effecten van training, voeding en een gezonde levensstijl op hun eigen gezondheid.

De KNRB heeft een lesplan ontwikkeld dat wordt gevolgd in de lessen lichamelijke opvoeding (LO) van het Grotius College en van het CLD in Delft Bij het St. Stanislas College in Delft worden de roeiapparaten later geplaatst, waarna het lesprogramma start.

De leraren LO van de scholen worden ondersteund door roei-instructeurs van de lokale roeiverenigingen, opgeleid door de KNRB. Leerlingen met overgewicht of met een beperking kunnen in een eigen tempo en onafhankelijk van anderen gebruikmaken van de trainingsapparatuur. Op elk van de drie scholen worden minimaal vijf roeiapparaten geplaatst.

Door de indoor rowers met internet te verbinden, kunnen online indoor roeicompetities gehouden worden, individueel of in teamverband, tegen scholieren over de hele wereld.

Aansluitend op dit project kunnen de leerlingen van de genoemde middelbare scholen zich in boten van de Delftse roeiverenigingen voorbereiden op het nationale schoolroeikampioenschap, dat op 8 juni op de Bosbaan in Amsterdam gehouden wordt.

De gemeente Delft levert vanuit het 'Buurt Onderwijs en Sport'-project (BOS) financiële en organisatorische bijdragen aan het project.

Het project in Delft loopt tot de zomer van 2007. Daarna wordt gekeken hoe de KNRB het project op andere scholen in Nederland aan kan bieden.

Noot voor de redactie (