Gemeente Bussum

Inspraakavond herinrichting woonwagencentrum

Op 16 januari aanstaande vindt een inspraakavond plaats over het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van het woonwagencentrum aan het woonwagencentrum aan de Zanderijweg in Bussum.

Het voorlopig ontwerp is in overleg met de bewoners en woningbouwvereniging Dudok Wonen gemaakt.

De wens tot herinrichting van het woonwagencentrum komt voort uit het feit dat de woonwagens en bijgebouwen momenteel te dicht op elkaar staan. Daarnaast leeft bij de bewoners de wens om met enkele wagens uit te breiden. Het huidige terrein biedt hiertoe onvoldoende mogelijkheden en zal daarom worden vergroot.

Twee fases

De herinrichting en uitbreiding verlopen volgens het voorlopig ontwerp in twee fases. In fase 1 worden drie nieuwe standplaatsen aangelegd op de aan het woonwagencentrum grenzende stuk grond, ook wel paardenweitje genoemd. Op ditzelfde terrein wordt gedurende de schooljaren 2007/2008 en 2008/2009 een noodschool geplaatst in verband met de nieuwbouw van de Brede school op de plek van de huidige basisschool De Zonnewijzer.

Tussenruimte

De drie nieuwe standplaatsen bieden ruimte aan drie uit te plaatsen woonwagens van het huidige woonwagenterrein. Hierdoor én door verplaatsing c.q. verschuiving van een viertal woonwagens, ontstaat meer tussenruimte tussen de woonwagens, waarbij zoveel mogelijk wordt gestreefd naar een tussenruimte van vijf meter. De uit te plaatsen en in de toekomst nieuw te plaatsen woonwagens moeten altijd aan deze afstandseis voldoen.

Wanneer medio 2009 de noodschool wordt verwijderd, kan volgens het voorlopig ontwerp fase 2 worden uitgevoerd. Op dit stuk grond worden dan vijf extra standplaatsen gerealiseerd.

Inspraak

Het voorlopig ontwerp fase 1 en 2 zijn in nauw overleg met de bewoners van het woonwagencentrum tot stand gekomen. Omwonenden zijn in oktober ingelicht over het voornemen tot herinrichting en plaatsen van de noodschool. Tijdens de inspraakavond op 16 januari worden zij in de gelegenheid gesteld te reageren op het voorlopig ontwerp, waarna de opmerkingen zullen worden meegenomen in het definitief ontwerp. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur.