Gemeente Urk

Wmo, ook voor u!

Informatiemarkt Wet maatschappelijk ondersteuning

16 januari 2007, 16.00 tot 19.00 uur (gemeentehuis)

De gemeente Urk organiseert samen met veertien organisaties en instellingen in de zorg en welzijn, een informatiemarkt met als thema de Wet maatschappelijke ondersteuning. Op dinsdag 16 januari 2007 kunnen inwoners van Urk van 16.00 tot 19.00 uur terecht in het gemeentehuis om zich te laten informeren over de Wmo. Deze nieuwe wet wil iedereen mee laten doen in de maatschappij door mensen zo veel mogelijk voor zichzelf en voor elkaar te laten zorgen. De Wet maatschappelijke ondersteuning gaat dan ook iedereen aan.

Wmo informatiemarkt

De gemeente nodigt haar inwoners uit voor de Wmo-informatiemarkt via advertenties in het lokale nieuwsblad, de wekelijkse gemeentepagina, de website en posters en flyers bij o.a. huisartsen, supermarkten, bibliotheek (zie bijlage). Met de slogan `Wmo, ook voor u!' probeert de gemeente haar inwoners duidelijk te maken dat de Wmo iedereen aangaat. Naast de gemeente Urk zijn de volgende deelnemers te vinden op de Wmo-informatiemarkt:


1 Triade Urk


2 De Knoop Emmeloord


3 MEE IJsseloevers


4 Hulpmiddelen centrum Friesland


5 Stichting Welzijn Ouderen-Urk


6 Woningbouwvereniging Urk


7 Oude en Nieuwe Land


8 Regionale Thuiszorg Centrale Flevoland


9 RST Ermelo


10 Icare


11 Stichting Buurtwerk Urk


12 Cliënten Advies Raad Wmo Urk


13 Nederlandse Patiëntenvereniging Urk


14 Dit Koningskind

Wet maatschappelijke ondersteuning

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is van start gegaan op 1 januari 2007. Het doel van deze nieuwe wet is dat iedereen mee kan blijven doen in de maatschappij. De werkwijze van de Wmo is dat mensen zo veel mogelijk voor zichzelf en elkaar zorgen.

Informatie

Eind november organiseerde de gemeente al een informatiebijeenkomst voor alle belangenorganisaties met een theatervoorstelling waarin de nadruk lag op de werkwijze van de Wmo en het belang van een goede samenwerking. Eind november is huis-aan-huis de Wmo krant verspreid waarin algemene informatie is gegeven over het hoe en waarom van deze nieuwe wet, wat de Urker inwoners aan deze wet hebben en hoe de zaken op Urk zijn geregeld. Ook hebben alle huidige cliënten (Wvg, AWBZ) een brief ontvangen over de Wmo en is de cliëntenraad gestart om mee te denken, te adviseren over en waar nodig kritiek te kunnen geven op de aanpak van de gemeente wat de Wmo betreft.

Inwoners die niet in de gelegenheid zijn om de informatiemarkt te bezoeken kunnen terecht bij het Wmo-portaal. Geopend van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur (gemeentehuis, singel 9), telefoonnummer 0527 689868, wmo@urk.nl. Zie ook www.urk.nl/wmo.