LLiNK

Rotterdam, 12 januari 2007


- PERSBERICHT -

Geen woorden, maar daden! Maar wie helpt er mee?

Liesbeth strijdt voor tv-journaal voor straatkinderen in Peru in AANPAKKEN & WEGWEZEN

In aflevering 3 van AANPAKKEN & WEGWEZEN volgt LLiNK de 30-jarige Liesbeth Kerstens in Cusco, Peru. Samen met haar Argentijnse vriend Martin is ze al sinds 2004 bezig met het opzetten van een televisiejournaal voor- en door straatkinderen. Televisiemaken is een vak met keiharde deadlines, en dat is spannend, want er is al zendtijd ingekocht bij een tv-station. Ze werkt zich dan ook uit de naad om de eerste uitzending te halen. Het valt de Rotterdamse Liesbeth zwaar om zich aan te passen aan het lagere tempo van haar vriend en de andere Latijns-Amerikaanse vrijwilligers. Ze maakt zich duidelijk meer zorgen over de slagingskans van het project dan de anderen. AANPAKKEN & WEGWEZEN is op dinsdag 16 januari om 22:50 uur te zien bij LLiNK op Nederland 3.

Als Liesbeth samen met de kinderen de eerste uitzending wil gaan bekijken, op de enige televisie in het dorp, moet zij een barre tocht afleggen in een taxi. Onderweg worden ze opgehouden door loslopende varkens en grote gaten in de weg. Het ziet er naar uit dat ze de eerste uitzending toch niet gaat halen.

De deadline van de eerste uitzending van het televisiejournaal is echter nog niet alles. Liesbeth heeft een eigen museum geopend om toeristen en andere bezoekers vertrouwd te maken met het fenomeen van de arme kinderen van Cusco. Het is een race tegen de klok, en het is nog maar de vraag of alles op tijd klaar komt als de eerste bezoekers zich melden.

AANPAKKEN & WEGWEZEN volgt wekelijks bevlogen mensen die in het buitenland hun idealen proberen te verwezenlijken. Elke aflevering vertelt een ander verhaal en laat zien hoe de hoofdpersonen alles op alles zetten om hun doel iets goeds voor een ander te doen, te bereiken. Dat gaat zeker niet zonder slag of stoot.

AANPAKKEN & WEGWEZEN is elke dinsdag om 22.50 uur te zien op Nederland 2. AANPAKKEN & WEGWEZEN is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zend uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


------------------------------------------


- EINDE PERSBERICHT -