Gemeente Rotterdam

Burgemeester Opstelten reikt InfraTech Innovatieprijs uit

Burgemeester Ivo Opstelten reikt op dinsdag 16 januari om 10.30 uur de InfraTech Innovatieprijs uit. De uitreiking gebeurt tijdens de officiële opening van de beurs InfraTech, die van 16 t/m 19 januari plaats vindt in Ahoy Rotterdam. De InfraTech 2007 is een vakbeurs waarbij elke sector uit de grond- water- en wegenbouw vertegenwoordigd is.

(Voor meer informatie: Ahoy Rotterdam, manager Business Events,

G.J. van den Nieuwehoff, tel. 010 - 293 33 00)

Wethouder Kaya spreekt op SER/WRR-symposium

Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) spreekt op dinsdag 16 januari op het symposium 'Naar een nieuwe investeringsagenda, de toekomst van de Nederlandse verzorgingsstaat'. Centraal staan het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) 'Welvaartsgroei door en voor iedereen' en het WRR-advies (Wetenschappelijke Raad Regeringsbeleid) 'De verzorgingsstaat herwogen'. Het symposium is een handreiking aan het nieuw te vormen kabinet.

Het symposium start om 13.00 uur in het SER-gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 60 in Den Haag.

(Voor meer informatie: Sociaal-Economische Raad, Iris Weimar,

tel. 070 - 349 95 31)

Wethouder Kaya neemt deel aan debat Jongeren & Identiteit

Wethouder Ohran Kaya (participatie en cultuur) neemt op dinsdag 16 januari deel aan een panel van politici voor het derde debat in de reeks Identiteit gezocht. In dit debat wordt vooral ingezoomd op de praktijk. Op welke manier kan er beleid gemaakt worden waarbij rekening wordt gehouden met de duale identiteit van jongeren in Rotterdam. Hoe kunnen we mensen om leren gaan met verschillen. Is er op scholen genoeg aandacht voor elkaar begrijpen en leren kennen? Wat kan de politiek doen als het gaat om jongeren die zich buiten gesloten voelen vanwege hun culturele achtergrond. Hoe kunnen we tegenstellingen verkleinen. Het debat is van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in Zaal de Unie aan de Mauritsweg 35.

Voor meer informatie: Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, Rineke Kraaij,

tel. 010 - 433 58 57)

Wethouder Kaya is gastheer bij ontbijtbijeenkomst Roze Onderwijs

Wethouder Kaya (participatie en cultuur) is op 17 januari gastheer bij een bijeenkomst van professionals uit homo-organisaties, het onderwijs en welzijnsveld. De bijeenkomst heeft tot doel homo-intolerantie bespreekbaar maken en tegen te gaan door krachten te bundelen.

De bijeenkomst vindt plaats van 8.00 tot 11.00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis.

(Voor meer informatie: Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Ineke Barendregt

tel. 010 - 891 44 40)

Wethouder Schrijer geeft startsein Hotel Promotour

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) geeft op woensdag 17 januari om 8.50 uur het startsein bij ROC Zadkine (Teilingerstraat 150) voor de Hotel Promotour. Het doel van de hoteltour is het werven van enthousiaste leerlingen voor erkende hotels in Rotterdam en omgeving. Ruim 250 studenten van het ROC Albeda en ROC Zadkine krijgen de gelegenheid om drie hotels, van de in totaal tien deelnemende hotels, te bezoeken. Na afloop is er op het Zadkine een banenmarkt waar de hotels, die niet bezocht zijn, zich kunnen profileren aan de studenten.

(Voor meer informatie: adviseur LOB HTV, Lodewijk Croonen,

tel. 06 - 53 977 515)

Burgemeester Opstelten en wethouder Kriens spreken tijdens

conferentie Integrale Jeugdvraagstukken

Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijk opvang) ontvangt op woensdag 17 januari om 18.30 uur deelnemers van de Internationale conferentie Integrale Jeugdvraagstukken. De ontvangst gebeurt tijdens een welkomstdiner in het Golden Tulip Hotel aan de Leuvehaven 80.

Burgemeester Opstelten spreekt op donderdag 20 januari om 9.30 uur en wethouder Kriens om 10.00 uur over o.a. de Integrale aanpak die nodig is om kinderen hun kansen en rechten te geven. De organisatie ligt in handen van nationale Inspectiediensten in samenwerking met de gemeente Rotterdam. De conferentie vindt beide dagen plaats in het Golden Tulip Hotel.

(Voor meer informatie: Inspectie Onderwijs, Kees Reedijk, tel. 06 - 14 61 60 25)

Wethouder Geluk aanwezig bij discussieavond op Einstein Lyceum

Wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) is op woensdagavond 17 januari aanwezig bij een discussieavond op het Einstein Lyceum. De avond start om 19.00 uur in het hoofdgebouw van het Lyceum aan de Middenbaan Zuid te Hoogvliet. Thema van de avond is de kwaliteit van het Nederlandse onderwijssysteem versus Einstein Leren, een door het Einstein Lyceum ontwikkelde eigen onderwijsconcept. Wethouder Geluk gaat onder meer in discussie met de rector van de school de heer Jongejans, de heer Bergmann (burgemeester van de gemeente Albrandswaard) en de heer Backbier (wethouder onderwijs gemeente Albrandswaard).

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong,

tel. 010 - 417 35 11 0f 06 - 51 52 38 97)

Burgemeester Opstelten aanwezig bij Nieuwjaarsconcert en installatie Stadsblazers

Burgemeester Ivo Opstelten is op woensdag 17 januari om 20.15 uur gastheer tijdens het Nieuwjaarsconcert van de stichting Stadsmuziek, dat gehouden wordt in de Burgerzaal van het stadhuis. Het concert wordt gegeven door het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de stadsorganist/pianist Geert Beerling. Hierna vindt de installatie van de Stadsblazers plaats t.w. Ad van Zon en André Heuvelman bespelen de trompet en Pierre Volders en Ben van Dijk de trombone. De Rotterdamse stadsblazers gaan een oud ambacht in ere herstellen. Tijdens bijzondere gebeurtenissen in de stad gaan zij hun muziek ten gehore brengen. Ook worden de stadsblazers betrokken bij bijzondere concerten op de torens van de stad, zo als de Stadhuistoren, Laurenstoren, en de toren van de Oude kerk in Delfshaven. Voorafgaand aan het concert wordt de beiaard in de toren van het stadhuis bespeeld door Gerard de Waardt, de stadsbeiaardier van Rotterdam. Stichting Stadsmuziek promoot de orgel- en beiaardcultuur van Rotterdam in het bijzonder.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert,

tel. 010 - 417 91 19 of 06 - 53 24 80 21)

Wethouder Schrijer ondertekent convenant Veilig Ondernemen Charlois

Wethouder Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) ondertekent op donderdag 18 januari om 16.30 uur het convenant Veilig Ondernemen Charlois. De pilot Veilig Ondernemen is in 2003 gestart door het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam. Doelstelling van het project is om de veiligheid in en rond de winkel te verhogen in de winkelgebieden Oud-Charlois en Carnisse. Het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam draagt het project voor 2007 en 2008 over aan de deelgemeente Charlois.

(Voor meer informatie: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Frank Delhij,

tel. 010 - 205 28 48)

Wethouder Bolsius aanwezig bij lezing over Rotterdamse binnenstad

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) is op donderdagavond 18 januari van 20.00 uur tot 22.00 uur in Zaal Staal aan het Beursplein 33 aanwezig bij een lezing van professor Jan Gehl over de Rotterdamse binnenstad. Gehl onderzocht de binnenstad in opdracht van de gemeente en komt 18 januari met zijn bevindingen. Hij heeft over een periode van 50 jaar in tal van steden in de wereld de openbare ruimte en het gebruik ervan onderzocht. Vanuit kwantitatief oogpunt toont hij overtuigend aan dat een aantrekkelijke openbare ruimte een belangrijke voorwaarde is voor stedelijk leven in al z'n veelzijdigheid.

(Voor meer informatie: Bureau Binnenstad, Petra Eielts communicatieadviseur,

tel. 010 - 440 07 32)

Burgemeester Opstelten heropent oorspronkelijk ingang van Boijmans Van Beuningen

Burgemeester Ivo Opstelten heropent op zaterdag 20 januari om 11.00 uur de oorspronkelijke ingang van het museum Boijmans Van Beuningen, gelegen aan het Museumpark 18-20. De oorspronkelijke ingang van het museum in het gebouw Van der Steur, werd in de jaren zeventig gesloten. Op feestelijke wijze zal de burgemeester de ingang opnieuw in gebruik nemen. Vanaf dat moment wordt de vaste collectie van het museum in een nieuw licht getoond. In een nieuwe opstelling zullen alle topstukken weer in volle glorie voor het publiek te bezichtigen zijn.

(Voor meer informatie: hoofd marketing en communicatie, Saskia Cornelissen,

tel. 010 - 441 95 43)

En verder...

is burgemeester Opstelten op maandag 15 januari om 18.00 uur aanwezig bij het jaardiner van Deltalinqs, dat gehouden wordt in het World Trade Center aan het Beursplein 37 te Rotterdam. Deltalinqs behartigt de gezamenlijke belangen van de haven- en industriële bedrijven in de Mainport Rotterdam.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert,

tel. 010 - 417 91 19 of 06 - 53 24 80 21)

jeugdwethouder Leonard Geluk op vrijdagmiddag januari aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente Noord. De receptie is van 16.00 uur tot 18.30 uur in de aula van het gemeentearchief, Hofdijk 651, Rotterdam.

(Voor meer informatie Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong,

tel. 010 - 417 35 11 of 06 - 51 52 38 97)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam