LLiNK

LLinke Soep raakt oververhit

In LLinke Soep, het LLiNK magazine over lekkere lifestyle en duurzaam consumeren, gaan we studenten, frisdranken en vakantiereizen te lijf. Van allerlei mensen berekenen we weer het energieverbruik en de consumptie, omgerekend in hectaren aardoppervlak, oftewel; de Mondiale Voetafdruk. Terwijl Froukje zich deze week laat bijlichten door een wonderlamp en oververhit raakt bij de Veerkampjes, doolt Marcel over de Vakantiebeurs op zoek naar een eco-reisje en maakt Edo het leven van twee energieverslindende studenten zuur. LLinke Soep is te zien bij LLiNK op dinsdag 16 januari om 21.00 uur op Nederland 3.

Denk je dat je goed bezig bent met overal spaarlampen in je huis, blijkt er een lamp te bestaan die nog veel beter is voor het milieu: de LED lamp. Je kent hem van fietslampjes en reclameverlichting. Maar ja, dat licht is zo zwak dat je er nog geen kasteelroman bij kan lezen. Froukje spoorde wat nazaten van de familie Philips op en ontdekte dat zij in het geniep de lamp der lampen hebben uitgevonden.

Als je huisbaas vraagt of je soms een wietplantage op zolder hebt, is er iets goed mis met je energierekening. Twee studenten in Bilthoven maken het dan ook wel heel erg bont met hun batterij spelcomputers, laptops, plasmatv's plus beertender. Edo zet ze een week lang terug in grootmoeders tijd. Zullen ze overleven met een ouwe typmachine en een ganzenbord?

Ook de Veerkampjes zijn de pineut. Deze bekende Amsterdamse tv familie wordt langs de groene meetlat gelegd en de vraag is: zullen ze beteuterd of kwaad zijn door de uitslag? Hun huis is namelijk uniek. Denk aan een soort sauna waar de verwarming altijd hoog staat, vooral als het aan koukleumende moeder Nel ligt. In de ijskast alleen maar champagne , niet één biologisch product. En wie heeft er wel eens van een flatscreen tv in de douche gehoord?

LLinke Soep op radio, tv en internet.
Radio 1: iedere vrijdag om 20.00 uur.
Nederland 3: dinsdag 16 januari om 21.00 op Nederland 3. Internet: iedere dag vers

LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.