Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Gevaarlijke medicijnen gestolen uit auto

Publicatiedatum: 16-1-2007 14:11:50

Velp - Vanuit een geparkeerde auto op de Vlashofstraat in Velp is maandag een partij medicijnen gestolen die bij onoordeelkundig gebruik gevaar op kunnen leveren voor de gezondheid. Het gaat om een hoeveelheid van honderden pillen in verschillende verpakkingen. De medicijnen zijn bedoeld als hartmedicatie maar er wordt ook een partij antidepressiva en slaapmiddelen vermist. Bij de eerste soort gaat het om de middelen fenprocoumon, furosemide, lanoxin, quinapril en sotalol. Bij de tweede partij gaat het om tramadol, alprazolam, mirtazapine, nitrazepam en promethazine. De medicijnen werden na een inbraak gestolen uit de auto van een particulier en zaten in twee afzonderlijke bundels verpakt in een blauwe tas. De politie roept eventuele vinders van de medicijnen op deze af te geven bij een huisarts, apotheek of politiebureau.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Politie deelt 38 bonnen uit bij verkeerscontroles
Publicatiedatum: 16-1-2007 13:44:10

Zevenaar - De Zevenaarse politie heeft maandag bij twee verkeerscontroles in totaal 38 bonnen uitgedeeld. Gedurende de ochtenduren werd gecontroleerd op de Ringbaan Zuid. Daarbij werden 10 bekeuringen uitgedeeld, het merendeel (5 stuks) voor het rijden zonder gordel. s Middags controleerde de politie op het Hengelder waarbij de overige 28 bonnen werd uitgedeeld. Met een aantal van 19 bekeuringen voerde het aantal snelheidsovertredingen de boventoon.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontrole-op-verzoek in 30-kilometerzone
Publicatiedatum: 16-1-2007 9:53:05

Angerlo - Op de Dorpsstraat in Angerlo heeft het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie maandag een snelheidscontrole uitgevoerd op verzoek van buurtbewoners. Tussen 16.10 en 18.20 uur zijn 154 passanten gecontroleerd. Van dat aantal reden er 90 te hard (hoogst gemeten snelheid was 57 km/u waar maximaal 30 is toegestaan). Buurtbewoners hebben bij de gebiedsagent geklaagd over de snelheid van het doorgaande verkeer. In overleg tussen de gebiedsagent en het VHT is besloten hier regelmatig te controleren.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

West-Veluwe Vallei

---

Politie zoekt getuigen na aantreffen gewonde fietser
Publicatiedatum: 16-1-2007 13:00:23

Wageningen Op de kruising van de Bosrandweg met de Dorskampweg in Wageningen is afgelopen zaterdag een 77-jarige gewonde man aangetroffen die, naar later bleek, ernstig letsel had opgelopen. De politie sluit vooralsnog een verkeersongeval uit maar hoopt aan de hand van getuigen te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd. Met name een tot dusver onbekende automobilist, die het slachtoffer had aangetroffen en zich over hem had ontfermd, zou mogelijk gezien kunnen hebben wat er met het slachtoffer is gebeurd.

De gewonde man, afkomstig uit Wageningen, werd afgelopen zaterdag omstreeks half drie liggend op straat gevonden naast zijn fiets. Een passerende automobilist ontfermde zich over hem en waarschuwde de politie. Uit de aangetroffen sporen kon niet worden vastgesteld of er een aanrijding had plaatsgevonden. De Wageninger bleek in eerste instantie een geringe hoofdwond te hebben en is naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek pas later dat de verwondingen ernstiger waren dan gedacht. Het slachtoffer verblijft nog steeds in het ziekenhuis. De politie hoopt nu aan de hand van verklaring van getuigen en de onbekend gebleven automobilist te kunnen achterhalen wat er precies gebeurd is. De Wageningse politie is bereikbaar via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser (85) naar ziekenhuis na verkeersongeval
Publicatiedatum: 16-1-2007 11:54:52

Nijkerk - Een 85-jarige fietser uit Nijkerk is maandagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Van Spaenstraat in zijn woonplaats betrokken was geraakt bij een verkeersongeval met een auto. Het is nog onbekend wat voor letsel de man had opgelopen. Het ongeval gebeurde toen de Nijkerker rond half twee vanaf de Van Spaenstraat de Barneveldseweg op wilde rijden. Op dat moment kwam voor hem van links over de Barneveldseweg een auto aanrijden, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Zwartebroek. Tussen beiden kwam het tot een aanrijding waarbij de fietser kwam te vallen en gewond op straat bleef liggen. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker (16) aangehouden wegens mishandeling plaatsgenoot
Publicatiedatum: 16-1-2007 11:53:52

Nijkerk - Een zestienjarige jongen uit Nijkerk is maandagavond door de politie aangehouden wegens mishandeling van een zeventienjarige plaatsgenoot. De twee bleken elkaar te kennen en zouden al langer een conflict met elkaar hebben. Op Verlaat in het centrum van Nijkerk zouden de twee elkaar zijn tegengekomen waarbij de Nijkerker het slachtoffer met een nunchaku-wapen (een soort slagwapen bestaande uit twee stokken die met een ketting of touw met elkaar verbonden zijn) zou hebben geslagen. Ook zou de Nijkerker het slachtoffer bedreigd hebben met de dood. Het slachtoffer was door de mishandeling niet zichtbaar gewond geraakt maar deed wel aangifte bij de politie. De Nijkerker werd later thuis aangetroffen en aangehouden. De jongen is voor nader verhoor ingesloten. Het slagwapen, waarover het slachtoffer had gesproken, werd niet aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veelpleger opgepakt na vernieling en bedreiging in winkel
Publicatiedatum: 16-1-2007 11:52:45

Ede - De Edese politie heeft maandagmiddag in een winkel aan het Kuiperplein een 48-jarige inwoner van die stad aangehouden. De man, een zogenoemde veelpleger, zou in de zaak enkele flessen drank kapot gegooid hebben. Daardoor was voor 20 euro schade ontstaan. De winkelier, een 45-jarige man, sprak de Edenaar aan maar zou daarbij bedreigd zijn met de dood. Gewaarschuwde agenten troffen de Edenaar nog in de zaak aan en namen hem mee naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld. Door de winkelier is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mannen op de vuist bij verkeersruzie

Publicatiedatum: 16-1-2007 11:51:50

Wageningen - Op de Churchillweg in Wageningen zijn maandagochtend twee mannen op de vuist gegaan bij een verkeersruzie. De politie heeft beide mannen, een 36-jarige Arnhemmer en een 50-jarige Wageninger, aangehouden. Beiden zijn na een bemiddelend gesprek weer vrijgelaten. De twee kregen het rond half tien met elkaar aan de stok nadat de Arnhemmer volgens de Wageninger in strijd met een inrijverbod de weg in reed. Toen de Wageninger de man daar over aansprak zou er een handgemeen zijn ontstaan waarbij over en weer geslagen werd. Omstanders haalden de politie erbij die beide mannen meenam naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring zagen beiden af van het doen van aangifte tegen elkaar waarop ze werden vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje krijgt boete na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 16-1-2007 11:50:50

Ede - Een achttienjarig meisje uit Veessen heeft maandag in Ede een boete gekregen van 130 euro wegens winkeldiefstal. Een beveiliger betrapte het meisje rond half twaalf in een winkel aan de Brouwerstraat toen ze een afstandsbediening van een beveiligingssysteem zou hebben weggenomen. De Veessense werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Daarop kreeg het meisje een boete opgelegd waarna ze werd vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie deelt boetes uit na klachten verkeersonveilige situa
Publicatiedatum: 16-1-2007 11:49:48

Barneveld - De Barneveldse politie heeft maandag bij een verkeerscontrole op de Plantagelaan 12 fietsers bekeurd. Het merendeel kreeg een boete voor het niet volgen van het verplichte fietspad. Ook kregen twee fietsers een bon omdat ze aan de verkeerde kant van de weg reden.
Door buurtbewoners, automobilisten, ouders van passerende kinderen en het wijkplatform was bij de gebiedsagent geklaagd over het rijgedrag van veelal fietsende schooljeugd. Uit de klachten bleek dat fietsers vaak (zonder licht) over het kruisingsvlak rijden in plaats van het aangeduide fietspad. Ook aan de verkeerde kant van de weg rijden is een van de meest voorkomende overtredingen.
Voor de politie reden om regelmatig toezicht te houden op de Plantagelaan, ter hoogte van de kruising met de Watermolen en Narcissenstraat. Inmiddels zijn er al enkele politiecontroles geweest waarbij tientallen bekeuringen zijn uitgedeeld. De politie laat weten ook de komende tijd regelmatig controles uit te voeren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

55 bekeuringen bij verkeerscontroles Renkum/Wageningen
Publicatiedatum: 16-1-2007 11:49:00

Renkum/Wageningen - De politie van de unit Renkum/Wageningen heeft maandag in samenwerking met het verkeershandhavingsteam op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 55 bekeuringen uitgedeeld. De controles werden tussen zeven uur s ochtends en één uur s middags gehouden in Doorwerth (Utrechtseweg bij Kievitsdel), Oosterbeek (Utrechtseweg bij Pietersbergseweg en Valkenburglaan/Van Borsselenweg), Wolfheze (Wolfhezerweg) en Wageningen (Nijenoordallee). Bij de controles werd onder meer aandacht besteed aan het voeren van verlichting, rijden door rood licht, gebruik van autogordels, het vermogen van bromfietsen en snelheidsovertredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontrole-op-verzoek in Ederveen

Publicatiedatum: 16-1-2007 9:53:59

Ederveen Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft maandag op verzoek van buurtbewoners een snelheidscontrole uitgevoerd in Ederveen. Van 12.15 tot 13.30 uur zijn 90 passanten op de Meikade in Ederveen gecontroleerd. Vier bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/h en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/h.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---


- einde berichten -


---

---
Laatst gewijzigd 06-04-2006 | © Politie Gelderland-Midden