Het Nederlandse Rode Kruis

U zorgt voor een zieke partner of familielid, u bent mantelzorger. U doet het belangeloos en met liefde, maar het is zwaar en soms zou u wel even bij willen tanken. Daarom organiseren Het Nederlandse Rode Kruis en Mezzo, de belangenorganisatie voor mantelzorgers, een aantal vakanties speciaal voor mantelzorgers.

De rustige Veluwe
De vakanties worden georganiseerd in Hotel de Valkenberg te Rheden en Hotel IJsselvliedt te Wezep. Beide hotels zijn gelegen aan de rand van de Veluwe en liggen op een bosrijk landgoed. Een omgeving die zich bij uitstek leent voor heerlijke natuurwandelingen en fietstochten. Vanuit de zeer gunstig gelegen hotels kunt u excursies maken naar bijvoorbeeld Arnhem, Deventer, Apeldoorn en Zwolle, Nationaal Park de Hoge Veluwe, Burgers Zoo en Paleis t Loo.

Naast deze toeristische vakantie-uitstapjes kunt u ook deelnemen aan workshops georganiseerd door Mezzo. Hierin kunt u bijvoorbeeld leren hoe en wanneer u voor uzelf moet kiezen, maar ook praktische zaken als het regelen van respijtzorg komen aan bod. De arrangementen zijn gepland in februari 2007. Een arrangement loopt van maandagmiddag 14.00 uur tot vrijdagochtend 10.00 uur.

Aan u de keus
Na uw aankomst in het hotel zullen wij u alles vertellen over het programma van de week. Aan de hand van deze informatie kunt u ter plekke besluiten hoe u uw midweek wilt invullen. Gaat u lekker elke dag op stap en neemt u deel aan een paar workshops? Of doet u het liever wat rustiger aan met hooguit een workshop en lekker ontspannen in de zithoek? Wij organiseren namelijk geen vaststaand programma, maar laten de keuze graag aan onze gasten over.

Bijzonder arrangement
Van 12 16 februari organiseren we een bijzonder arrangement: de parallelweek. In deze week kunnen mantelzorgers voor zichzelf én voor degene voor wie zij altijd zorgen een vakantie boeken. U als mantelzorger kunt terecht op Hotel IJsselvliedt en degene die u in de thuissituatie verzorgt kan in deze week alle deskundige verzorging krijgen in Hotel de Valkenberg. Zo bent u er beiden heerlijk tussenuit.

Lees meer over het winterarrangement