Veilig Amsterdam


VIOS - Aboutaleb bij lustrumfeest Veilig in en om School

16/01/2007 - Het Amsterdamse samenwerkingsverband Veilig in en om School (VIOS) viert haar vijfjarig jubileum. Dat wordt groots gevierd op dinsdag 16 januari 2007, van 15.30 tot 18.00 uur, op het Montessori College Oost in Amsterdam. Het VIOS lustrumfeest begint met een spectaculaire opening door leerlingen en wethouder van Onderwijs Ahmed Aboutaleb is van de partij tijdens een paneldiscussie.

Historie
Aan het begin van het schooljaar 2001-2002 werd het Amsterdamse samenwerkingsverband Veilig in en om School opgericht, als opvolger van het Amsterdams Samenwerkingsverband Veilig Op School (ASVOS). Inmiddels werken 65 scholen voor voortgezet onderwijs in Amsterdam structureel samen aan het verbeteren van sociale en fysieke veiligheid. Dat is iets om trots op te zijn, en daarom wordt op dinsdag 16 januari het eerste lustrumfeest gehouden. Tegelijkertijd is er het afscheid van VIOS-directeur Martine Bakker én het welkom aan haar opvolger Marian Everhardt.

Dansshow
De middag zal beginnen met een spectaculaire dansshow door leerlingen van de IVKO-school. Vervolgens zullen de oud-projectleiders Wim Ruijsendaal (een van de oprichters), Martine Bakker (tot 1 oktober 2006 aan VIOS verbonden geweest) en de huidige projectleider Marian Everhardt terug- en vooruitblikken op de bijzondere samenwerking van de Amsterdamse scholen.

Paneldiscussie
Het hoogtepunt van de middag bestaat uit een paneldiscussie met wethouder van Onderwijs Ahmed Aboutaleb, directeuren, veiligheidscoördinatoren en leerlingen. Zij bespreken prikkelende stellingen, zoals: zijn cameras en detectiepoortjes nodig? Hebben scholen wel tijd voor veiligheidsbeleid? Kunnen leerlingen niet zelf zorgen voor veiligheid?

Leerlingen in hoofdrol
Leerlingen spelen een belangrijke rol tijdens de feestelijke middag. Naast de spetterende opening en de paneldiscussie, zullen ook de achtergrondmuziek en de catering door leerlingen worden verzorgd. Het wordt een bijzondere middag, die het VIOS-motto volgt: ván, vóór en dóór de scholen.

Programma

15.30uur
ontvangst

16.00 17.00 uur

* spectaculaire opening door leerlingen


* terugblik en vooruitblik door drie (oud-)projectleiders van VIOS


* lied door Tom Oosterhuis


* discussie met wethouder van Onderwijs Ahmed Aboutaleb, directeuren, veiligheidscoördinatoren en leerlingen


* presentatie van twee verrassingen vanuit het VIOS-expertisecentrum

17.00 18.00 uur

* borrel

Locatie
Montessori College Oost
Polderweg 3
Amsterdam