Gemeente Teylingen

vluchtelingen in 2006

Woningen gevonden voor 16 vluchtelingen in 2006

16 januari 2007

PERSBERICHT 11 januari 2007 - In 2006 hebben vluchtelingen - volgens de wet heten zij statushouders - een woning aangeboden gekregen in Teylingen. De gemeente moest in 2006 16 personen huisvesten. In samenwerking met de woningbouwcorporaties is dit gelukt.

Elke gemeente in Nederland is verplicht jaarlijks een bepaald aantal statushouders te huisvesten. Voor Teylingen kwam dit voor 2006 neer op 16 personen. In december 2006 betrok de laatste een woning in de gemeente.

Rol woningbouwcorporaties

De woningbouwcorporaties hebben zich het afgelopen jaar enorm ingezet voor de huisvesting en toegezegd ook in 2007 er weer alles aan te zullen doen om voldoende statushouders te huisvesten. Dit wordt opnieuw vastgelegd in een prestatieovereenkomst met de gemeente. Als de corporaties een woning aanbieden voor statushouders kijken gemeente en corporaties naar de samenstelling van de buurt, hoogte van de huur en grootte van de woning.

Als de statushouders in Teylingen een huis hebben geaccepteerd, worden zij hier wegwijs gemaakt door de medewerkers van VluchtelingenWerk. Zij volgen een inburgeringcursus waar zij niet alleen de Nederlandse taal leren maar ook de gewoonten in Nederland.

Gemeentewinkel