Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Hoogeveen, 16-01-2007

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN De politie hield maandagavond een 31 jr. inwoner van Hoogeveen aan op verdenking van het mishandelen van zijn 21 jr. echtgenote. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak zal volgens het protocol Huiselijk geweld worden afgehandeld.

130,- boete voor mishandeling
HOOGEVEEN Een 23 jr. inwoner van Hoogeveen is maandag door de politie gehoord als verdachte van mishandeling. Zondagmiddag ergerde de man zich aan een inhalende auto. Hij volgde deze tot bij het station in Hoogeveen, sprak de bestuurder aan en gaf hem uit woede een klap in het gezicht. De mishandelde man, een 25 jr. inwoner van Hoogeveen, noteerde het kenteken en de gegeven van een getuige en deed aangifte bij de politie. De verdachte bekende. Door betaling van een boete van 130,- kan hij verdere strafvervolging voorkomen.

Tractor in brand
BEILEN Maandagmiddag vloog een tractor die gestald stond in een schuur aan de weg Brunsting bij Beilen, spontaan in brand. De bewoners hebben de tractor uit de schuur geduwd waardoor voorkomen werd dat de brand zich kon uitbreiden. De gewaarschuwde brandweer hoefde alleen wat na te blussen.

Proces-verbaal voor verbranden afval
ZUIDWOLDE De politie bekeurde maandagmiddag een 49 jr. inwoner van Elim voor het verbranden van afval. De man verbrandde op een terrein aan de Slagendijk in Zuidwolde ongeveer 1 kubieke meter houtafval en andere rommel.

Politie controleert verkeer
GIETEN Maandag- en dinsdagmorgen controleerde de politie het verkeer op de Gasselterweg in Gieten. N.a.v. klachten van omwonenden controleerde de politie met de lasergun de snelheid op deze 50 km weg. Maandag werden vier automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u. De controle heeft kennelijk effect gehad want dinsdagmorgen reed niemand te snel.

ASSEN Op de Europaweg-Zuid in Assen hield de politie maandagavond een alcoholcontrole. 92 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Niemand van hen had teveel gedronken.

ROGAT - In Rogat bekeurde de politie maandagmiddag 10 automobilisten die een geslotenverklaring negeerden. I.v.m. wegwerkzaamheden geldt daar een tijdelijke verbod. Omwonenden hebben bij de politie geklaagd over de vele automobilisten die dit verbod negeren.

Politie hoopt op getuigen
ZUIDLAREN Maandagmiddag tussen 14.45 en 15.30 uur is op de parkeerplaats bij het zwembad aan de Wilhelminalaan in Zuidlaren de ruit ingeslagen van een geparkeerde bestelauto. Uit de auto is een navigatiesysteem gestolen. Gelet op de plaats waar de auto stond en omdat het een auto is met een opvallend groot logo dat mogelijk de aandacht van mensen heeft getrokken, hoopt de politie dat er mensen zijn die getuige zijn geweest van deze auto-inbraak of een verdacht persoon bij de auto hebben gezien. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (07-104763)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 45 1280.