Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 16-01-2007

Groepje steelt

WOERDEN - In een winkel aan de Voorstraat zijn vier meisjes aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het viertal, meisjes van 13 en 14 jaar uit Montfoort en Harmelen, werd maandag omstreeks 13.45 uur betrapt door winkelpersoneel. Eén meisje vond twee paar schoenen mooi, een vriendinnetje stal ze voor haar. Omdat de twee andere meisjes hiervan afwisten, zijn ook zij aangehouden. In overleg met de ouders worden de meisjes doorverwezen naar Bureau Halt voor een alternatieve straf.

Aangehouden mannen niet langer verdacht

(Zie ook de persberichten Rijn &Venen d.d. 8 januari 2007)

WOERDEN - De twee 25-jarige mannen uit Nieuwerbrug die in de nacht van zondag 7 op maandag 8 januari zijn aangehouden, zijn maandag 8 januari in de loop van de middag weer in vrijheid gesteld. Na uitgebreid (sporen)onderzoek en verhoor, bleek dat deze mannen niets te maken hebben met de gepleegde inbraak in een bedrijf aan de Golf van Biskaje in Woerden. Bij de inbraak is audio- en videoapparatuur buitgemaakt. Het onderzoek naar de bedrijfsinbraak wordt voortgezet.

Controle op fietsverlichting

BREUKELEN De politie heeft maandagochtend op het Zandpad gecontroleerd op fietsverlichting. Tussen 07.00 en 08.15 uur schreven de agenten negen bekeuringen uit: vier voor fietsers die geen licht hadden, twee voor tegen het verkeer in rijden, twee voor met meer dan twee personen naast elkaar rijden. Ook een automobilist werd bekeurd omdat hij ten onrechte zijn mistlicht aan had.

Verkeerscontrole

BREUKELEN Op diverse locaties in Breukelen heeft de politie maandag gecontroleerd op naleving van de verkeersregels. Tussen 13.00 en 15.15 uur schreven de agenten op de Hazeslinger elf bekeuringen uit aan automobilisten die hun auto hadden geparkeerd in de blauwe zone, maar geen parkeerschijf achter hun ruit hadden. Op de Markt en de Kerkbrink werden in totaal zes bestuurders betrapt op parkeren zonder te betalen. Verder werd op het Zandpad gecontroleerd op snelheidsovertredingen, maar niemand reed te hard. Terwijl de agenten daar stonden, zagen ze negen bestuurders door de Brugstraat de Kerkbrink op rijden. Die werden bekeurd omdat ze geen gehoor gaven aan de voorgeschreven rijrichting.

s Ochtends tussen 06.45 en 07.45 uur controleerde de politie al op snelheid en naleving van de voorgeschreven rijrichting op het Zandpad, de Laan van Gunterstein en Brugstraat. Dat leverde zes bekeuringen op voor bestuurders die te hard reden. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 82 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden. Niemand lapte de voor geschreven rijrichting aan zijn laars.

Op de Brugoprit werd tussen 10.15 en 11.30 uur gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Elf bestuurders reden harder dan de maximaal toegestane 50 kilometer per uur. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 73 kilometer per uur.

Rijden tijdens ontzegging

BREUKELEN Een 45-jarige vrouw uit Kockengen is maandag betrapt achter het stuur van een bestelbus terwijl ze een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. De vrouw kwam maandagmiddag naar het politiebureau in Breukelen om een aantal boetes te betalen. Ze beweerde met de fiets te zijn gekomen, maar de agenten geloofden haar niet zonder meer en liepen achter haar aan. Ze zagen dat de vrouw haar bus had geparkeerd op de Markt en uiteindelijk wegreed. Op de Brugoprit werd ze aangehouden. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

HARMELEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een alcoholcontrole gehouden Op de Dorpsstraat. Tussen 01.45 en 02.30 uur moesten twaalf bestuurders blazen. Niemand had te veel gedronken. Een bromfietser werd bekeurd omdat hij zonder kentekenplaat reed.