Het Nederlandse Rode Kruis

16 januari 2007
Gratis met Greenpeace naar An Inconvenient Truth

(c) Paramount Classics and Participant Productions Net als het Rode Kruis is Greenpeace partner in de HIER-campagne voor een duurzame samenleving. In dat kader vertoont Greenpeace de documentaire An Inconvenient Truth, over de gevolgen van de klimaatverandering. De documentaire is gemaakt door de Amerikaanse oud-vicepresident Al Gore. De film wordt vertoont aan boord van het Greenpeace-schip Arctic Sunrise, dat een rondtocht maakt langs een aantal Nederlandse havens. Toegang is gratis.

Schokkend
Al Gore zet in zijn film-documentaire en boek An inconvenient truth (een ongemakkelijke waarheid) de schokkende feiten over klimaatverandering op een rijtje. Wetenschappelijke inzichten, onthutsende fotos, satellietbeelden, kaarten en grafieken en ook heel persoonlijke anekdotes passeren de revue. Maar je verlaat de film niet met een idee dat we alle hoop maar beter kunnen opgeven. Integendeel: de film laat je zien dat er ook echt iets aan klimaatverandering te doen is. Als we nú in actie komen.

Rondleiding
Arctic Sunrise (c) Greenpeace Op de Arctic Sunrise vertelt Greenpeace je ook wat het publiek kan doen om deze ongemakkelijke waarheid geen werkelijkheid te laten worden.
Verder is er een rondleiding over het schip en kan het publiek de bemanning ontmoeten.

De Arctic Sunrise doet de volgende havens aan (data onder voorbehoud):

Amsterdam, Javakade (kop van het Java-eiland): woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 januari
Harlingen, Zeehaven: zondag 21 januari
Den Helder, Het Nieuwe Werk: dinsdag 23 januari Scheveningen, Eerste Haven, Vissershavenweg (achter de Dr. Lelykade): woensdag 24 januari en donderdag 25 januari
Rotterdam, Wilhelminakade, nabij Erasmusbrug: vrijdag 26 januari, zaterdag 27 januari
Tijd: 20u 22u.

Wil je zeker zijn van een plek aan boord? Vanaf dinsdagavond 16 januari kun je je aanmelden op greenpeace.nl.