KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

15-1-2007

Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden

RU on board (Are You on Board), is de naam waarmee het
Watersportverbond, samen met de Roeibond, de Kanobond en de Waterski- en wakeboardbond een projectaanvraag verzorgd heeft naar NOC*NSF. Deze aanvraag gebeurde in het kader van een ambitieus programma Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden. Dit is een speerpunt in het beleid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Samen met vier watersportverenigingen en andere kano- en
roeiverenigingen is een projectaanvraag ingediend om de
sportvoorzieningen te vergroten, om op een makkelijkere manier aan watersport te kunnen doen en dit via websites goed toegankelijk te maken. De vier verenigingen zijn:
Jeugdzeilvereniging de Berkendonk uit Helmond, Surfclub de Beekse Bergen uit Hilvarenbeek, Zeilvereniging Oosterplas uit Den Bosch en WV de Plettelaer uit Den Bosch.
Het betreft dus de regio Eindhoven/Helmond, Tilburg en Den Bosch. Deze regio is gekozen op verzoek van NOC*NSF.

In totaal zijn er 53 projectaanvragen ingediend. NOC*NSF heeft daaruit 13 projecten geselecteerd onder de naam Proeftuinen Nieuwe
Sportmogelijkheden. Ru on Board is een van deze projecten die mogelijk zijn door het programma Nieuwe Sportmogelijkheden in de nota Tijd voor Sport van het ministerie van VWS. Dit beleid heeft geleid tot de realisatie van meerjarige experimenten. Tot 2010 is voor de
verenigingen zelf, die meedoen in de dertien projecten, in totaal 13.8 miljoen euro beschikbaar.

De aanvraag voor Ru on board is 800.000 euro voor de vier verenigingen tot 2010. Het project is toegezegd en het bedrag gaat rechtstreeks naar de vier verenigingen. Uit dit bedrag gaat geen geld naar de bonden.