AutoRai

Chevrolet Matiz meest waardevaste auto in A-segment

(1/16/2007)
De Chevrolet Matiz is in het A-segment de meest waardevaste auto. Dat blijkt uit een onderzoek door Autotaxatie.net, een organisatie die gespecialiseerd is in waarde-bepaling van gebruikte autoâs. Autotaxatie.net onderzocht recent in vier marktsegmenten welke modellen hun waarde het best behouden. De Matiz kwam in het A-segment, de klasse voor de kleine autoâs, overtuigend als winnaar uit de strijd.
Volgens Autotaxatie.net is de grote waardevastheid van de Chevrolet Matiz met name te danken aan de uiterst scherpe nieuwprijs, wat direct resulteert in een lage afschrijving. Autotaxatie.net ging bij het bereken van de waardevastheid uit van autoâs, voorzien van een benzinemotor, die in 2004 geproduceerd zijn en gemiddeld 40.000 kilometer op de teller hadden.

âVanzelfsprekend zijn wij zeer tevreden met de uitslag van dit onderzoek door Autotaxatie.net,â verklaart Ronald Dubbelman, Executive Manager Sales van Chevrolet Nederland. âDankzij zijn zeer scherpe vanafprijs is de Matiz één van de goedkoopste autoâs van ons land en in de klasse voor kleine autoâs blijft hij een absolute verkoophit.â

De Chevrolet Matiz is in Nederland leverbaar vanaf EUR 7.995,-. Bovendien levert Chevrolet de Matiz nu tijdelijk met een extra aantrekkelijk geprijsde automatische versnellingsbak. De prijs van deze automaat bedraagt slechts EUR 495,-.