16.01.2007 / 1 0:43 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De uitvaartspecialist

De uitvaartspecialist

Printervriendelijke versie

E-mail dit bericht

vorige overview volgende

www.uitvaartspecialist.nl; persoonlijk afscheid nemen van familie en vrienden

Tilburg, Dinsdag 16 januari 2007 - In onze moderne samenleving worden grenzen verlegd en taboes doorbroken. Het is inmiddels ook al geen taboe meer om te praten over de dood en het nemen van afscheid. Er is zelfs véél meer interesse om een persoonlijke stempel te drukken op een begrafenis of crematie. Maar er is nog wel onwetendheid over de mogelijkheden en de keuzes die gemaakt kunnen worden.

Daarom is er nu de website: www.uitvaartspecialist.nl. Het concept is samen te vatten als: eenvoudig, overzichtelijk, persoonlijk en veilig. De site begeleidt mensen om hun individuele wensen omtrent hun afscheid zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen en vast te leggen.

Mensen die besluiten om lid te worden voor EUR 25,- per jaar, krijgen een persoonlijke website die met een inlognaam en een wachtwoord beveiligd is. Op deze persoonlijke website kan men wensen vastleggen, maar deze site biedt ook toegang tot uitgebreide informatie op het gebied van uitvaart en uitvaartkosten.

Men ontdekt alle mogelijkheden die er zijn om een uitvaart zeer persoonlijk te maken. Persoonlijke wensen, een dagboek, favoriete muziek, adressen, een laatste wilsbeschikking; alles kan worden vastgelegd, om zó een volledig eigen stempel te drukken op de begrafenis of crematie. Ieder lid heeft op ieder gewenst moment zélf toegang tot zijn persoonlijke wensen. Deze kunnen onbeperkt gewijzigd, aangevuld en opgeslagen worden.

Na een overlijden wordt de familie, via dé Uitvaartspecialist, in contact gebracht met een zorgvuldig geselecteerde uitvaartverzorger die de beschikking krijgt over de wensen die de persoon heeft vastgelegd. Hierdoor wordt de uitvaart precies zó uitgevoerd als de overledene wenst. Hoe schrijnend het verlies van een dierbare ook is, na afloop zal men zeggen: 'We kunnen met een heel goed gevoel op de uitvaart terugkijken'. Een goede uitvaartdienst is immers een belangrijke factor in het proces van verliesverwerking bij nabestaanden.