Gemeente Barneveld


Wijkplatform voor centrum van Barneveld

Afbeelding bij bericht

Op maandag 15 januari 2007 is voor het centrum van Barneveld een wijkplatform opgericht. Met de komst van dit zeventiende wijkplatform is nu in alle kernen en wijken een wijkplatform vertegenwoordigd. Een wijkplatform is een samenwerkingsverband tussen gemeente en buurtbewoners die als doel heeft de leefbaarheid in de buurt te vergroten.

Het wijkplatform voor het centrum van Barneveld is gisteren voor het eerst bijeengekomen. Veertien bewoners uit verschillende delen van het centrum hebben een bestuur opgericht. Daarnaast wordt het wijkplatform ondersteund door de gemeente met de beleidsmedewerker integrale veiligheid, de jongerenwerker en de rayonbeheerder. Van de politie maakt de gebiedsagent deel uit van het platform en van de woningstichting een woonconsulente.

De komende tijd gaan zij werken aan de verbetering van de verkeersveilligheid/parkeersituatie, veiligheid en overlast in het centrum en het groen. Deze onderwerpen zijn geclusterd en worden op een prioriteitenlijst gezet. Deze lijst komt iedere vergadering opnieuw aan de orde, zodat de voortgang gegarandeerd wordt. De eerstvolgende vergadering is op 17 april.

Meer informatie over de wijkplatforms en de aanspreekpunten is te vinden op deze website onder wijkplatforms.
Mutatiedatum 16/01/2007