Gemeente Heemskerk


dinsdag, 16 januari 2007

Broekpolder filmster gezocht

HEEMSKERK - Voor een kunstwerk in de Broekpolder wordt een filmster gezocht.

Wil je filmster worden, ben je tussen de 6 en 12 jaar en heb je familie in het buitenland? Meld je dan aan voor de audities van Broekpolder Filmster!

In de Broekpolder komen bijzondere kunstwerken in de openbare ruimte. Een van de kunstwerken die er komen is van kunstenaars Martin en Inge Riebeek en heet Lotus Journey. Het kunstwerk bestaat uit twee videoschermen die aan de Broekpolderkant van de auto- & fietstunnels naar Beverwijk en Heemskerk bevestigd worden. Op deze schermen zullen filmpjes te zien zijn van mensen uit de Broekpolder, maar ook uit andere delen van Beverwijk en Heemskerk die je begroeten of afscheid van je nemen. Natuurlijk worden de filmpjes in slowmotion afgedraaid, anders gebeuren er misschien ongelukken. Voor de opnames van deze videoportretten volgt later in het jaar een aparte oproep. Tussen de videoportretten door wordt een verhaal verbeeld van een kind uit de Broekpolder dat op reis gaat naar een ver familielid. Naar dat kind zijn we nu op zoek!
Ben je niet bang voor de camera? Wil je wel samen met één van je ouders en de filmploeg een paar dagen op reis? En heb je familie in het buitenland? Meld je dan nu aan!

Aanmelding
Je kunt je aanmelden door voor 1 maart een email te sturen naar martin.riebeek@remove-this.planet.nl waarin je vertelt hoe je heet, wanneer je geboren bent, waar je woont en wat je telefoonnummer is, waar je familie in het buitenland woont en waarom juist jij Broekpolder filmster moet worden.
Uit de aanmeldingen selecteren Martin en Inge Riebeek een aantal kinderen voor een screentest. Dat wil zeggen dat zij gaan kijken of jij je goed voelt voor de camera. Dan wordt de keuze gemaakt. Er wordt waarschijnlijk in april of mei gefilmd. Als beginnend filmster wordt je niet betaald voor je optreden. Wel ga jij met je vader of moeder gratis op reis. De data worden natuurlijk met jullie afgestemd. Wil je meer weten over het werk van Martin & Inge Riebeek? Kijk dan op www.martinriebeek.nl. Wil je meer weten over de kunst die in de Broekpolder gaat komen, kijk dan op www.kunstinbroekpolder.nl.
---