16.01.2007 / 1 1:20 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ministerie def

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Printervriendelijke versie

E-mail dit bericht

vorige overview volgende

De Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Luchtmacht oefenen van 11 tot 26 januari in de driehoek Amersfoort, Arnhem en Zwolle. De oefening Rhino Integration heeft als doel het optreden van de verschillende eenheden nader op elkaar af te stemmen. De eenheden die aan deze integratieoefening deelnemen volgen rond 1 april de huidige militairen van de Task Force Uruzgan op.

De voornaamste deelnemende landmachteenheden zijn afkomstig van de 13 gemechaniseerde brigade uit Oirschot. Het 41 pantsergenie bataljon vormt het nieuwe Provincial Reconstruction Team. Het 42 pantserinfanterie bataljon Limburgse jagers vormt samen met charlie-compagnie van het 13 infanteriebataljon luchtmobiel (Assen) de nieuwe Battle Group. De luchtmacht neemt deel aan de oefening met Chinook en Cougar transporthelikopters van vliegbasis Soesterberg en Apache gevechtshelikopters van vliegbasis Gilze-Rijen. F-16 jachtvliegtuigen, afkomstig van vliegbasis Leeuwarden en Volkel, verzorgen samen met de Apaches luchtsteun aan de grondtroepen.

Vertegenwoordigers van de media kunnen op vrijdagochtend 19 januari 2007 een deel van de oefening registreren en deelnemende militairen spreken. De scenario's van oefening Rhino Integration zijn gebaseerd op de Afghaanse realiteit en geeft een beeld van de samenwerking tussen landmacht- en luchtmachteenheden.