Politie Haaglanden

Persberichten van 16 januari

Haaglanden, 16-01-2007

Politie zoekt getuigen gewapende overval
Den Haag - Op zaterdag 23 september 2006 omstreeks 02.35 uur werd de bewoner van perceel Groenteweg 53 op gewelddadige wijze overvallen. De politie hield ter plaatse een 26- jarige verdachte uit Den Haag aan. Uit het onderzoek is vast komen te staan dat de overval is gepleegd door meerdere personen.
Heeft u informatie die de politie helpt bij het onderzoek? Bel met de recherche van politiebureau De Heemstraat via: 0900 - 8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000. Meer informatie is te zien bij TV West in de aflevering van TeamWest op woensdag 17 januari 2007.

Oproep getuigen straatroof
Den Haag - De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige straatroof die op maandag 15 januari rond 21.45 uur plaatsvond in de Weimarstraat. Een 22-jarige Haagse stapte uit de tram en liep via de Weimarstraat richting de Conradkade. In de Weimarstraat, ter hoogte van de Van Bylandstraat, probeerde een man haar telefoon af te pakken. Het slachtoffer viel en werd vervolgens geslagen en geschopt en uiteindelijk werd haar telefoon uit haar hand gerukt. Vermoedelijk zijn er drie verdachten betrokken bij de straatroof. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, telefoonnummer 0800-7000.

Beledigen levert bekeuring op
Den Haag - De politie zag maandag 15 januari rond 17.30 uur twee jongens van 16 en 18 jaar op twee snorfietsen rijden. Zij reden over de Praagsingel en riepen scheldwoorden naar de twee agenten. Dit hadden ze beter niet kunnen doen. De agenten gaven het signalement door aan collega's en die hielden de twee verdachten op de Heulweg in Kwintsheul aan. De twee kregen een proces verbaal voor belediging.

Graffity en diefstal uit auto
Den Haag - Politieagenten hielden maandag 15 januari rond 20.30 uur vijf jongens tussen 14 en 16 jaar aan voor het bekladden van palen op de Volendamlaan. Helaas kon niet bewezen worden dat zij de daders waren. Een 20-jarige Haagse zag de aanhoudingen en herkende twee jongens uit de groep. Deze twee 14-jarige jongens uit Den Haag hadden volgens de Haagse op 8 januari rond 20.45 uur ingebroken in haar auto. Haar auto stond die dag geparkeerd op de Volendamlaam. Hierop zijn de twee 14-jarigen alsnog aangehouden en de politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de auto-inbraak.

Achtervolging vuurwapengevaarlijke verdachten
Den Haag - Een onbekend gebleven getuige wees politieagenten maandagavond op twee 22-jarige Hagenaars in de Vreeswijkstraat. Volgens de vrouw hielden de mannen zich verdacht op en maakten zij zich schuldig aan dealen in de buurt. Hierop besloten de agenten om de mannen aan te spreken. Maar de mannen zagen de agenten en renden weg. Na een achtervolging te voet konden de agenten één van de verdachten aanhouden op de kruising Maartensdijklaan/Jaarsveldstraat. Een 28-jarige Hagenaar kwam net terug van het hardlopen en kon de andere verdachte in de Vreeswijkstraat aanhouden. De politieagenten hadden de verdachten tijdens het wegrennen zien bukken. Op die locatie werden twee vuurwapens onder auto's aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken achter het stuur
Den Haag - Tijdens een verkeerscontrole op de Hoefkade hebben agenten van Politie Haaglanden dinsdagmorgen omstreeks 02.00 uur een dronken automobiliste aangehouden. De automobiliste, een 24-jarige vrouw uit Naarden, verklaarde tegen de agenten ongevraagd al dat zij teveel gedronken had. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de vrouw 940 ugl. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en tegen haar is proces verbaal opgemaakt.

Kop/staartaanrijding
Den Haag - Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op het Korte Voorhout is maandagmorgen omstreeks 09.45 uur een 59-jarige inwoner van Zoetermeer gewond geraakt. De man stond in zijn auto te wachten voor een voetgangersoversteekplaats toen hij van achteren werd aangereden door een personenauto. De bestuurder van deze auto, een 23-jarige man uit Rijswijk, is als verdachte van de aanrijding gehoord. De man uit Zoetermeer is vervoerd naar het Westeind ziekenhuis en kon na behandeling naar huis.

Vrouw raakt gewond
Zoetermeer - Een 20-jarige vrouw uit Zoetermeer raakte op maandag 15 januari gewond toen ze zich in haar hand sneed. De Zoetermeerse moest naar de dokter, maar vergat in de consternatie dat ze de frituurpan nog aan had staan. De politie en brandweer reageerden op een melding dat aan de Van Aalstlaan veel rook uit een woning kwam. Zij braken de woning open en zagen daar dat het vet uit de frituurpan geheel opgebrand was, wat tot de rookontwikkeling had geleid.

Fietser krijgt geen voorrang
Zoetermeer - Op de kruising van de van Leeuwenhoeklaan en Jacob Leendert van Rijweg verleende een auto op 15 januari rond negen uur geen voorrang aan een fietser. Het slachtoffer, een 59-jarige man uit Zoetermeer, moest met schouderletsel met de ambulance naar het ziekenhuis. Dezelfde dag was een andere fietser ook slachtoffer van een aanrijding. Een 17-jarige jongen uit Pijnacker moest naar het ziekenhuis met een grote bult op zijn hoofd. Hij kwam om 15.10 uur met zijn hoofd hard tegen de voorruit van een auto op de Oranjelaan.

Haagse hardrijders
Den Haag - De politie controleerde maandag 15 januari op twee plaatsen in Den Haag op snelheidsovertredingen. Op de Erasmusweg kwamen tussen 09.00 en 12.30 uur 888 auto's langs, waarvan 79 op de gevoelige plaat zijn vastgelegd wegens een snelheidsovertreding. Daarnaast kunnen 35 van de 1290 automobilisten die tussen 07.00 en 12.45 uur over de Melis Stoklaan reden een boete verwachten omdat ze de toegestane snelheid van 50 km/u overschreden.

Vier jongens aangehouden
Voorburg - Een getuige zag op maandag 15 januari omstreeks 21.00 uur op de Fonteynenburglaan vier jongens spiegels van auto's aftrappen. De getuige belde de politie en agenten konden op basis van het signalement later vier jongens uit Den Haag in de leeftijd van dertien tot zestien jaar aanhouden. Een van de jongens bekende de vernielingen aan de auto's te hebben gepleegd. Alle verdachte Hagenaars zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak verder.

Te hard
Wassenaar - Klachten van buurtbewoners dat er te hard gereden zou worden, waren aanleiding voor de politie om op maandag 15 januari tussen 09.30 uur en 11.00 uur op de Prinsenweg een snelheidscontrole te houden. Meer dan honderd voertuigen zijn gecontroleerd, negen automobilisten kregen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogste gemeten snelheid was 67km/u.

Fietsen in het donker
Delft- Fietsen zonder verlichting is bijzonder gevaarlijk in het verkeer. De politie controleert dan ook in het kader van de landelijke actie 'Val op, fiets verlicht' regelmatig op de juiste (brom)fiets verlichting. Maandagochtend tussen 07.00 en 08.00 kregen aan de Bolwerk 15 fietsers een bekeuring omdat ze niet de juiste verlichting voerden.

Val op fiets verlicht
Midden delfland - Vanmorgen 16 januari tussen 07.00 uur en 08.15 uur hield de politie een verlichtingsactie op de Kluiskade in Maasland. In totaal werden 28 fietsers bekeurd voor het rijden zonder juiste of geheel geen verlichting. De bekeuring voor rijden zonder verlichting bedraagt 20 euro. De politie controleert regelmatig in het kader van "Val op, fiets verlicht " op het voeren van juiste fietsverlichting.