Gemeente Dordrecht


---

Kunstenaar zoekt modellen voor blauwe kamer wethouder

Kunstkamer wethouder Cultuur krijgt vervolg

Vincent Brinkhof

De kamer van wethouder Cultuur Hans Spigt wordt in 2007 ingericht door beeldend kunstenaar Els de Meijer. Voor haar ontwerp zoekt zij Dordtenaren die, als ruimtelijke portretten, bij de wethouder aan de muur willen hangen om zo over zijn schouder mee te kijken. De blauwe kamer
Volgens Els de Meijer heeft cultuur alles te maken met mensen. Voor de wethouder Cultuur van Dordrecht zijn dat de inwoners van deze stad. Zij spelen dan ook de hoofdrol in de nieuwe kamer van Hans Spigt. De Meijer is op zoek naar mensen van wie zij een afdruk in rubber mag maken van onder andere hun gezicht. Uit deze mal maakt zij een kopie van het hoofd in een transparante kunsthars. De kopieën komen aan de blauwe muren van de kamer te hangen en zo kleven Dordtenaren straks als waterdruppels aan de wanden. De inwoners van de stad lijken vanuit de muren bij de wethouder binnen te stappen. Transparantie, helderheid en openheid laat Els de Meijer ook in de overige inrichting van de kamer terugkomen. Bijvoorbeeld in de democratische vorm van de ronde glazen werktafel.

Dordtenaren aan de muur
Oud en jong, dik en dun, zwart en wit, groot en klein, iedereen die in Dordrecht woont, is welkom in de kamer van Hans Spigt en kan meedoen aan deze bijzondere inrichting. Mensen die een afdruk willen laten maken kunnen zich aanmelden bij Els de Meijer. Zij geeft verdere informatie en maakt een afspraak. Het maken van de afdrukken gebeurt in haar atelier aan de Mauritsweg. De nieuwe kamer van de wethouder is half maart 2007 klaar. Iedereen die er aan heeft meegewerkt krijgt een uitnodiging voor de officiële opening.

Meedoen?
Uw afbeelding in de kamer van de wethouder? Meldt u snel aan want voor u het weet hangen de muren vol met Dordtenaren! Aanmelden kan tot uiterlijk 26 januari 2007 bij Els de Meijer, telefoon: (078) 631 25
05, e-mail: elsdemeijer@introweb.nl.

Kunstkamer
In het project Kunstkamer richten Dordtse kunstenaars de werkkamer in van de wethouder Cultuur. Het project is in 2003 gestart op initiatief van Hans Spigt en in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst Dordrecht. Kunstenaars die met hun ontwerp zijn uitgekozen geven de wethouderskamer elk jaar een nieuwe inrichting. Medio maart 2007 wordt het ontwerp van Els de Meijer gepresenteerd. Belangstellenden kunnen de werkkamer daarna elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bezichtigen. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met Sonja Heijdeman, telefoon (078) 639 6106.

Redactie
José Haverkort
Communicatie

telefoon (078) 639 6917

Informatie
Linda Janssen
Centrum Beeldende Kunst
telefoon (078) 631 7321