Gemeente Voorschoten

Persberichten - Gemeente stelt meer geld beschikbaar voor vrijwilligers
Uitgebracht op: dinsdag 16 januari 2007

De gemeente Voorschoten heeft het budget voor het Vrijwilligersfonds Voorschoten structureel verhoogd van 19.000,- (in 2006) naar 25000,-. Via het fonds kunnen organisaties donaties aanvragen voor de werving, waardering en deskundigheidsbevordering van hun vrijwilligers. Bovendien is eenmalig een extra bedrag van 10.000,- uitgetrokken voor aanvragen voor deskundigheidsbevordering. Tot 1 april kunnen organisaties een aanvraag indienen voor een donatie uit het fonds.

Het gemeentebestuur heeft het budget verhoogd omdat het fonds in 2006 zo succesvol bleek, dat de gemeente niet geld genoeg beschikbaar had om volledig aan alle aanvragen te voldoen. De gemeente kon aan alle organisaties die voor een donatie in aanmerking kwamen, slechts 58% van het gewenste bedrag uitreiken. Met de verruiming van het budget hoopt de gemeente beter tegemoet te kunnen komen aan de vele initiatieven die onze vrijwilligersorganisaties ontplooien.

Organisaties kunnen een beroep op het Vrijwilligersfonds Voorschoten doen voor:

* Financiële ondersteuning bij wervingsactiviteiten voor nieuwe vrijwilligers.

* Bevordering van de deskundigheid van vrijwilligers.
* Activiteiten die de waardering voor vrijwilligers uitdrukken, zoals jubilea.

Aanvraagformulier
Op 5 januari heeft de gemeente aan alle vrijwilligersorganisaties die haar bekend zijn, een aanvraagformulier toegezonden waarmee zij een beroep op het fonds kunnen doen. Op het aanvraagformulier zijn de voorwaarden voor een succesvolle aanvraag vermeld. De voorwaarden zijn niet gewijzigd ten opzichte van vorige jaren.

Organisaties die geen aanvraagformulier hebben ontvangen, kunnen hier een aanvraag downloaden en printen. De formulieren kunnen ook afgehaald worden bij de ontvangstbalie van de gemeente Voorschoten of de bibliotheek. Contactpersoon is mevrouw Muijser van de afdeling Welzijn. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: (071) 560 06 90 of e-mail: jhmmuijser@voorschoten.nl.


- einde bericht -