Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Start bouw Palliatief Centrum en appartementencomplex

Woonbron heeft op 10 januari het startsignaal gegeven voor de bouw van twee projecten in de wijken Groenenhagen en Tuinenhoven

Er is gestart met de bouw van een Regionaal Palliatief Centrum voor Laurens en een appartementencomplex voor cliënten van de Maaskringgroep. Deze projecten maken onderdeel uit van de herstructurering Groenenhagen en Tuinenhoven.

Regionaal Palliatief Centrum
Aan de Oosterhagen wordt het Regionaal Palliatief Centrum gebouwd. Dit centrum is bedoeld voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en voor hun naasten. Jarenlange ervaring in Antonius IJsselmonde heeft Laurens geleerd dat het bieden van zorg en ondersteuning aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn om een andere omgeving vraagt dan het huidige verpleeghuis. Het Regionaal Palliatief Centrum heeft 18 zit- en slaapkamers waar gasten kunnen verblijven. Daarnaast biedt het centrum informatie, lotgenotencontact, activiteiten, dagverzorging en dagbehandeling.

Appartementen Maaskringgroep
Aan de Oosterse Tuin worden woningen gebouwd voor mensen met een verstandelijke beperking. Twaalf mensen krijgen een eigen appartement, maar er is wel 24 uur begeleiding aanwezig. De Maaskringgroep ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek op alle levensterreinen. Kinderen, volwassenen en ouderen worden ondersteund bij het wonen, leren of werken, bij de vrijetijdsbesteding en bij hun sociale contacten.

Herstructurering Groenenhagen Tuinenhoven
Woonbron en de deelgemeente IJsselmonde investeren in de wijk Groenenhagen Tuinenhoven. Er wordt geïnvesteerd in woningen, bedrijven, voorzieningen, de buitenruimte, maar vooral in mensen. Naast de bouw van deze twee projecten zijn het afgelopen jaar ook de buurttuin Tuinhoven, de Zwaluw en de Merel opgeleverd. Voor de Merel zijn er nog eengezinswoningen te koop.