Politiebond ACP

12 januari 2007

ABP schiet tekort

Categorie: Actueel, Seniorleden

De Distorsie Toeslag Ziektekosten (DTZ) voor nabestaanden is nog steeds niet betaald.

Het is lastig om een complexe regeling als de distorsie toeslag ziektekosten (DTZ) goed uit te leggen. Als er dan ook nog eens van alles mis gaat, stoort dat niet alleen u, maar ook ons.

In de CAO 2005 2007 maakten wij met de minister onder andere afspraken over de DTZ voor 65-plussers. De afspraken zijn complex en daarom vragen sommigen van u, terecht, om uitleg. Veel gehoorde vragen zijn: wie valt er wel en niet in de doelgroep? Waarom is die keuze gemaakt? Wie gaat de regeling uitvoeren en wanneer? Wij werken er hard aan om leden met vragen, op basis van de kennis die wij hebben, te informeren over de gemaakte afspraken.

Afspraak is afspraak, denken wij, maar in het geval van de DTZ voor 65-plussers blijkt dat niet zo te werken. Het ABP schoof de uitbetaling maanden vooruit en bij het uitbetalen vergaten zij de doelgroep nabestaanden. Van dit laatste waren de telefonistes van het ABP niet op de hoogte. Daar komt bij dat door problemen met het systeem, de nabetaling op zich laat wachten. Natuurlijk leidt dit bij u tot nog meer vragen. Dit is niet de bedoeling, maar soms gebeurt het toch. Laten we in de toekomst op beterschap hopen van het ABP!
---