Politie Gelderland-Midden

Nijkerker (16) aangehouden wegens mishandeling plaatsgenoot
Publicatiedatum: 16-1-2007 11:53:52

Nijkerk - Een zestienjarige jongen uit Nijkerk is maandagavond door de politie aangehouden wegens mishandeling van een zeventienjarige plaatsgenoot. De twee bleken elkaar te kennen en zouden al langer een conflict met elkaar hebben. Op Verlaat in het centrum van Nijkerk zouden de twee elkaar zijn tegengekomen waarbij de Nijkerker het slachtoffer met een nunchaku-wapen (een soort slagwapen bestaande uit twee stokken die met een ketting of touw met elkaar verbonden zijn) zou hebben geslagen. Ook zou de Nijkerker het slachtoffer bedreigd hebben met de dood. Het slachtoffer was door de mishandeling niet zichtbaar gewond geraakt maar deed wel aangifte bij de politie. De Nijkerker werd later thuis aangetroffen en aangehouden. De jongen is voor nader verhoor ingesloten. Het slagwapen, waarover het slachtoffer had gesproken, werd niet aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veelpleger opgepakt na vernieling en bedreiging in winkel
Publicatiedatum: 16-1-2007 11:52:45

Ede - De Edese politie heeft maandagmiddag in een winkel aan het Kuiperplein een 48-jarige inwoner van die stad aangehouden. De man, een zogenoemde veelpleger, zou in de zaak enkele flessen drank kapot gegooid hebben. Daardoor was voor 20 euro schade ontstaan. De winkelier, een 45-jarige man, sprak de Edenaar aan maar zou daarbij bedreigd zijn met de dood. Gewaarschuwde agenten troffen de Edenaar nog in de zaak aan en namen hem mee naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld. Door de winkelier is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mannen op de vuist bij verkeersruzie

Publicatiedatum: 16-1-2007 11:51:50

Wageningen - Op de Churchillweg in Wageningen zijn maandagmiddag twee mannen op de vuist gegaan bij een verkeersruzie. De politie heeft beide mannen, een 36-jarige Arnhemmer en een 50-jarige Wageninger, aangehouden. Beiden zijn na een bemiddelend gesprek weer vrijgelaten. De twee kregen het rond half tien met elkaar aan de stok nadat de Arnhemmer volgens de Wageninger in strijd met een inrijverbod de weg in reed. Toen de Wageninger de man daar over aansprak zou er een handgemeen zijn ontstaan waarbij over en weer geslagen werd. Omstanders haalden de politie erbij die beide mannen meenam naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring zagen beiden af van het doen van aangifte tegen elkaar waarop ze werden vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje krijgt boete na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 16-1-2007 11:50:50

Ede - Een achttienjarig meisje uit Veessen heeft maandag in Ede een boete gekregen van 130 euro wegens winkeldiefstal. Een beveiliger betrapte het meisje rond half twaalf in een winkel aan de Brouwerstraat toen ze een afstandsbediening van een beveiligingssysteem zou hebben weggenomen. De Veessense werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Daarop kreeg het meisje een boete opgelegd waarna ze werd vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie deelt boetes uit na klachten verkeersonveilige situa
Publicatiedatum: 16-1-2007 11:49:48

Barneveld - De Barneveldse politie heeft maandag bij een verkeerscontrole op de Plantagelaan 12 fietsers bekeurd. Het merendeel kreeg een boete voor het niet volgen van het verplichte fietspad. Ook kregen twee fietsers een bon omdat ze aan de verkeerde kant van de weg reden.
Door buurtbewoners, automobilisten, ouders van passerende kinderen en het wijkplatform was bij de gebiedsagent geklaagd over het rijgedrag van veelal fietsende schooljeugd. Uit de klachten bleek dat fietsers vaak (zonder licht) over het kruisingsvlak rijden in plaats van het aangeduide fietspad. Ook aan de verkeerde kant van de weg rijden is een van de meest voorkomende overtredingen.
Voor de politie reden om regelmatig toezicht te houden op de Plantagelaan, ter hoogte van de kruising met de Watermolen en Narcissenstraat. Inmiddels zijn er al enkele politiecontroles geweest waarbij tientallen bekeuringen zijn uitgedeeld. De politie laat weten ook de komende tijd regelmatig controles uit te voeren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

55 bekeuringen bij verkeerscontroles Renkum/Wageningen
Publicatiedatum: 16-1-2007 11:49:00

Renkum/Wageningen - De politie van de unit Renkum/Wageningen heeft maandag in samenwerking met het verkeershandhavingsteam op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 55 bekeuringen uitgedeeld. De controles werden tussen zeven uur s ochtends en één uur s middags gehouden in Doorwerth (Utrechtseweg bij Kievitsdel), Oosterbeek (Utrechtseweg bij Pietersbergseweg en Valkenburglaan/Van Borsselenweg), Wolfheze (Wolfhezerweg) en Wageningen (Nijenoordallee). Bij de controles werd onder meer aandacht besteed aan het voeren van verlichting, rijden door rood licht, gebruik van autogordels, het vermogen van bromfietsen en snelheidsovertredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---