Gemeente Gouda


persbericht: vrijwilligerspenning voor mevrouw van es (15-01-2007)

Maandag 15 januari ontvangt mevrouw S. (Stien) van Es uit handen van wethouder Marco Kastelein de vrijwilligerspenning van de stad Gouda. Zij ontvangt de penning vanwege haar bijzondere inzet voor de Raad van Kerken.

Mevrouw Van Es is 15 jaar geleden geïnstalleerd als scriba van de Raad van Kerken. Van juni 1991 tot september 2006 heeft zij gezorgd voor continuïteit in een vrijwilligersorganisatie die om de vier jaar van voorzitter wisselt. Tevens was zij in deze periode ouderling van de Gereformeerde Kerk aan de Turfmarkt en de Protestantse wijkgemeente Westerkerk. De Goudse Raad van Kerken werkt samen met o.a. vertegenwoordigers op het terrein van maatschappelijke ontwikkeling, Initiatiefgroep 21 maart, Amnesty International, allochtonen organisaties, Agnietenconvent, Stichting Gouwe Daad, Kerk naar Buiten, Voedselbank en vele andere organisaties en werkgroepen. In deze veelheid aan activiteiten was mevrouw Van Es een onmisbare schakel. Zij verzorgde uitnodigingen en notulen voor elke vergadering en bijeenkomst. In deze 15 jaar heeft mevrouw Van Es actief meegebouwd aan het programma en aan de visie van de Goudse Raad van Kerken en omstreken. Mevrouw Van Es wordt 79 jaar en stopt nu haar secretariaatswerk.

vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.