Politie Brabant Zuid-Oost start met SMSAlert in april

Eindhoven, 16-01-2007 o Met het project SMS-Alert is de Politie Brabant Zuid-Oost in staat om u zeer actueel te informeren over incidenten die zich in uw omgeving afspelen.

Een kind dat zoek is of een woninginbreker die in de wijk is gesignaleerd, zijn twee voorbeelden van informatie die de politie u via SMS toespeelt.

Reageren op berichten
Van de deelnemers verwachten wij dat zij tips en andere bruikbare gegevens snel doorgeven via het speciale telefoonnummer dat in het SMS-bericht staat. Deze informatie kan dan bijvoorbeeld leiden tot het snel terugvinden van het vermiste kind of de aanhouding van de woninginbreker.

Ook preventiemaatregelen
Ook kunnen er SMS-berichten verstuurd worden om u in te lichten over preventiemaatregelen, zoals het rondlopen van een onbevoegde collectant of om u te waarschuwen voor seriematige inbrekers. Kortom, alle informatie die de veiligheid in uw wijk vergroot, komt voor dit project in aanmerking.

Gratis ontvangen
Wij zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen en verwachten in april te starten. U abonneert zich door uw postcode te sms-en naar een speciaal telefoonnummer. Dit sms-je betaalt u zelf. Alle sms-jes die u van de politie ontvangt zijn vervolgens gratis. Alle burgers in Brabant Zuid-Oost met een mobiele telefoon kunnen zich in april aanmelden. Tegen die tijd vindt u alle informatie op deze site.