Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 16 januari 2007


Verdacht pakketje blijkt onschuldig object Purmerend, 15 januari 2007, 16:37 uur Maandagmiddag even na halfvijf meldde een 37-jarige bewoner van de Bladmoshof bij de politie dat er een verdacht pakketje voor zijn woning lag. De politie trof een in plastic en tape verpakt object aan. Navraag in de buurt leverde geen aanwijzingen op over de herkomst van het pakket. Een eerste onderzoek van het explosievenverkenningsteam van de politie gaf aanleiding om de inhoud niet te vertrouwen. Om het zekere voor het onzekere te nemen werd de expertise ingeschakeld van het EOCKL, het Explosieven Opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht. Uit voorzorg werd de buurt afgezet en zijn twee nabijgelegen woningen ontruimd. Medewerkers van het EOCKL hebben röntgenfoto's van het pakket gemaakt en het vervolgens geopend. Het bleek een onschuldig object te bevatten, vermoedelijk afval. Het pakket worden door de afdeling Forensische Opsporing van de politie onderzocht op sporen.

Vrouw geslagen tijdens boodschappen doen Purmerend, 15 januari 2007, 20:39 uur Een 31-jarige vrouw uit Purmerend is maandag op het Gildeplein geslagen door een onbekende andere vrouw nadat ze tegen elkaar waren aangebotst tijdens het boodschappen doen. De Purmerendse liep per ongeluk tegen de vrouw op die haar vervolgens tegen haar schouder, nek en hoofd sloeg. De vrouw was in gezelschap van een man. Beiden zijn 25-30 jaar oud, hebben blond haar en een onverzorgd uiterlijk. De man had een groen nylon jack aan. Ze reden weg in een vermoedelijk blauwe Fiat Uno in de richting van de Overlanderstraat. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.

54 fietsers zonder licht Volendam, 16 januari 2007, 08:20 uur Op de Heideweg bij het Don Bosco College heeft de politie dinsdagochtend een fietsverlichtingscontrole gehouden. Vierenvijftig fietsers werden bekeurd omdat zij geen juiste verlichting op hun fiets hadden.

20 bestuurders bekeurd in Landsmeer Landsmeer, 16 januari 2007, 11:22 uur De politie heeft op de IJdoornlaan en de Kerkebreek tussen 09.00 en 11.15 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 20 bekeuringen uitgeschreven. Zeventien bestuurders droegen geen veiligheidsgordel, twee automobilisten belden niet-handsfree en een bromfietser had geen verzekeringsplaat op zijn brommer.

Aanhoudingen in overval Vomar Assendelft, dinsdag 16 januari 2007 De politie denkt met de aanhouding van een 37-jarige man en 42-jarige vrouw uit Wormerveer en een 32-jarige man en 37-jarige vrouw uit Assendelft de overval op de Vomar Supermarkt te hebben opgelost. Op 28 oktober 2006 werden rond halfzeven in de ochtend op de Rode Ring in Assendelft (Saendelft) vier medewerksters bij de personeelsingang overvallen door twee mannen met bivakmutsen en vuurwapens. De daders dwongen de vrouwen naar binnen en vingen daar later nog drie andere medewerksters op. Binnen werd na enige tijd een kluis geopend en een geldbedrag meegenomen. De overvallers vluchtten met de buit via de personeelsingang. De recherche heeft intensief onderzoek verricht en herhaaldelijk via de media hulp gevraagd aan het publiek. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de aanhouding van de vier verdachten.